UFC

Junior dos Santos kritizirao Ngannoua: ‘On je limitiran boksač, sumnjam da bi imao uspjeha u boksu‘

Ngannou vs. Dos Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni brazilski MMA borac smatra da UFC-ov prvak nema što tražiti u boksu

Sve više ljudi iz borilačkog svijeta javno se osvrću na mogući meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Dana White rekao je kako bi Fury imao ogromnu prednost u boksu te da se radi o meču koji je ''gubitak vremena, novca i energije.''.

Jedan od onih koji dobro poznaje vještine Francisa Ngannoua, jeste Junior dos Santos. Brazilac je 2019. godine odmjerio snage s ''Predatorom'', a Ngannou je trebao samo 71 sekundu da završi dos Santosa. Dugo se dos Santosa smatralo ponajboljim boksačem unutar UFC-a, ali u meču protiv Ngannoua, ''Cigano'' je napravio neke velike greške koje su ga brzo dovele do poraza.

Unatoč činjenici da ga je Ngannou nokautirao, JDS nema naročito visoko mišljenje o njegovim boksačkim vještinama i smatra kako Ngannou ne bi imao nikakve šanse protiv Furyja.

''Sudeći po njegovom posljednjem nastupu protiv Ciryla Ganea, sumnjam da bi on imao uspjeha u boksu. Izuzev njegove limitirane tehnike, kritičan je i način na koji se kreće. Boks nisu samo udarci, nego i kretnje. Tyson Fury je ogroman čovjek koji se jako dobro kreće. Vidjeli smo da bi Ngannou izgubio od Ganea, u slučaju da su ostali u stojci. Ipak, bio je dovoljno pametan da borbu odvede u parter.'', rekao je JDS gostujući u Trocacao Franca podcastu, a zatim je dodatno kritizirao vještine UFC-ova prvaka teške kategorije.

''Mislim da je Ngannou poprilično limitiran za boksački svijet. Ako uzmemo i udaračku moć u kombinaciju, Tyson Fury se borio protiv Deontayja Wildera koji strašno udara. Wilderov udarac je demolirajuć. Ngannou može udarati i nešto jače od toga, ali on nema boks na razini Wildera. Ipak, Ngannou ima ono što svi vole gledati, nokautersku moć. Jednom kad pogodi, gotovo je.'', dodao je JDS.

Kad je 38-godišnji Brazilac u pitanju, on je nakon poraza od Ngannoua upisao još tri uzastopna poraza te je otpušten iz UFC-a. Idući nastup odradit će 20. svibnja (peti mjesec) pod okriljem Khabibove Eagle FC promocije. Protivnik će mu biti Yorgan De Castro.

Linker
20. travanj 2024 19:13