UFC

Justin Gaethje opleo po Islamu Makhachevu: ‘On nije Khabib, želim se boriti protiv njega da to i dokažem!‘

Justin Gaethje

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Smatra da je zasad Volkanovski prvi kandidat koji će ga detronizirati

Justin Gaethje još uvijek namjerava osvojiti pojas u lakoj kategoriji prije nego što se umirovi i povuče iz MMA sporta. Svojedobno je bio privremeni prvak nakon demontiranja Tonyja Fergusona u svibnju (peti mjesec) 2020. godine. Gaethjeova klasa u "stand-upu" na putu do tehničkog nokauta u petoj rundi donijela mu je privremenu titulu i dovela do okršaja u listopadu (deseti mjesec) s tada neporaženim kraljem divizije Khabibom Nurmagomedovim.

Tri godine kasnije, 34-godišnji Gaethje vratio se u borbu za naslov, ali drugačijeg tipa. UFC 291 održava se ove subote u Salt Lake Cityju, gdje će Gaethje pokušati osvetiti poraz od Dustina Poiriera, a ujedno i osvojiti "BMF" pojas. Pobjeda bilo kojeg od ova dva borca postavlja ih na mjesto sljedećeg mogućeg izazivača za pobjednika iduće borbe za pojas između aktualnog prvaka Islama Makhacheva i bivšeg prvaka Charlesa Oliveire. Stoga, ostaje pitanje: Tko ima najbolje šanse skinuti Makhacheva s trona?

"Ako polazimo od onoga što znamo, onda će to biti Alexander Volkanovski jer se već borio s njim i bila je to jako tijesna borba. Nikad se nisam borio s njim, kao ni Poirier. Mislim da je Volkanovski za sada taj, ali jedva čekam da ja dobijem priliku protiv Makhacheva. On nije Khabib, želim se boriti protiv njega da to i dokažem.”

Jedini poraz Makhacheva u karijeri dogodio se u njegovom drugom UFC nastupu 2015. godine protiv Adriana Martinsa. Od tada, svjedočili smo čistoj dominaciji Makhacheva sve do njegove borbe s prvakom u perolakoj kategoriji Volkanovskim ove veljače (drugi mjesec). Makhachev je uspješno izborio svoju prvu obranu naslova jednoglasnom odlukom, a sada će opet braniti pojas protiv "Do Bronxa".

Linker
15. svibanj 2024 16:59