UFC

Kevin Holland konzumirajući gljive ‘vidio je budućnost‘: ‘Postat ću prvakom, upamtite moje riječi‘

Kevin Holland

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov perspektivni borac smatra da konzumiranjem psilocibinskih gljiva može saznati što ga čeka ubuduće

Jedan od uzbudljivijih mečeva na večerašnjem UFC on ESPN 37 eventu trebali bi nam pružiti Kevin Holland i Tim Means. Radi se o dvojici velteraša koji preferiraju vrlo otvoren i uzbudljiv stil borbe.

Means je čak 19 puta slavio nokautom u dosadašnjih 40 profesionalnih nastupa, dok Holland ima 13 pobjeda nokautom na svom kontu (30 mečeva). Tri pobjede u nizu upisao je Means u posljednja tri nastupa, a Holland ulazi u ovu borbu nakon pobjede protiv Alexa Oliveire koju je ostvario u trećem mjesecu ove godine.

Kevin je bio hit-borac 2020. godine kad je upisao pet uzastopnih pobjeda unutar srednje kategorije. Pobijedio je Holland imena kao što su Jacare Souza, Joaquin Buckley itd. Jako blizu napadu na titulu došao je talentirani Kevin Holland, ali Derek Brunson i Marvin Vettori razoktrili su sve njegove nedostatke.

Uslijedio je ''no contest'' protiv Kylea Daukausa zbog nenamjernog sudara glavama, a Kevin Holland nakon toga spustio se u srednju kategoriju. Alexa Oliveiru pobijedio je tehničkim nokautom u drugoj rundi i večeras će tražiti drugu pobjedu zaredom.

Hollandu je tek 29 godina, a već je pregršt iskustva iza njega. Glavni problem predstavljaju mu borci koji preferiraju grappling i borbu u parteru, ali Holland vjeruje da će s vremenom napredovati i dogurati do samog vrha neke od kategorija. Svoje viđenje temelji na nečemu poprilično bizarnom.

Naime, Holland je nedavno konzumirao gljive koje su mu prouzročile ''psihodelični trip'' i Holland je tada dobio razne spoznaje po pitanju svoje karijere.

''Bit ću prvak. Zapamtite moje je**ne riječi. Bit ću prvak. Konzumirao sam neke gljive prije nekoliko tjedana i imao sam ova viđenja. Bit ću prvak. To mi je bilo prvi puta da sam uzimao gljive, a kažu da prvi puta vidite budućnost. Ja sam ugledao svoju budućnost. Spreman sam postati prvakom i učinit ću sve što je potrebno. Odrađivat ću dodatni posao, plivat ću dodatne dužine, voziti bicikl više milja nego dosad. Ne trčim. Nisam trkač jer nikad ne bježim.'', otkrio je Holland gostujući u The Fighter vs. The Writer podcastu.

Teško je povjerovati da psilocibinske gljive uistinu ''proriču budućnost'' no Holland djeluje silno uvjeren. Težak posao čeka ga ako planira doći do titule u velteru. Radi se o kategoriji koja daleko više obiluje odličnim hrvačima i grapplerima, a to je ono što mu nikako ne paše. Dojam je kako mu borci srednje kategorije više odgovaraju nego velteraši.

Kamaru Usman, Colby Covington, Khamzat Chimaev, Gilbert Burns, Sean Brady, samo neki su od vrhunskih grapplera u ovoj kategoriji. Holland će morati drastično popraviti taj segment svoje igre, ukoliko želi ostvariti vizije koje dobio pod utjecajem gljiva.

Linker
15. travanj 2024 21:41