UFC

Mark Hunt komentirao razilaženje UFC-a i USADA-e: ‘Jedino bezvrijedno kriminalno smeće je Dana White‘

Mark Hunt i Dana White

 Steve Marcus/Getty Images/Profimedia, Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Hunt ovo vjerojatno piše iz nekih drugih motiva, ali dobro je pitanje zašto uopće postoje pravila ukoliko ona ne vrijede za sve.

Suradnja UFC-a i USADA-e odbrojila je svoje dane, a UFC je samo nekoliko dana kasnije izašao s novim planom i novom agencijom koja će se brinuti oko pitanja dopinga u najjačoj MMA organizaciji. Mnogi su prekid s USADA-om smatrali korakom unazad, a vidjet ćemo kako će svoj posao obavljati nova agencija.

Jedan od boraca koji se s UFC-om i Danom nikako ne može pomiriti jest legendarni Mark Hunt. Nekoliko je već puta izgubio sudske procese protiv UFC-a za što je platio velike novčane svote, a sada je komentirao situaciju s USADA-om. Pogađate, nema ništa lijepo za reći o UFC-ovom predsjedniku Dani Whiteu:

‘‘Dajem vam godinu dana prije nego nestanete. Ne možete nastaviti pljačkati borce i njihove obitelji. Egzodus od vas kriminalaca je već započeo. Jedino smeće i bezvrijedno govno si ti, Dana White. Zamislite kako je on čekao da moja tužba završi da bi mogao raskinuti s USADA-om i pokušati progurati McGregora bez testiranja. Zašto onda izmišljaš pravila ako ih ne namjeravaš provoditi i tjerati sve da ih se pridržavaju? Još uvijek nije gotovo‘‘, napisao je Hunt na svom Instagram profilu.

Istina, Hunt ovo vjerojatno piše iz nekih drugih motiva, ali dobro je pitanje zašto uopće postoje pravila ukoliko ona ne vrijede za sve. Nadamo se da će novi UFC-ov partner raditi dobar posao kada je u pitanju održavanje sporta čistim, iako to vrlo vjerojatno neće činiti na način na koji je to činila USADA.

‘‘Drug Free Sport International‘‘ njeno je ime, a kako za sada stvari stoje, oni bi trebali preuzeti testiranja od 1.1.2024.

Linker
27. travanj 2024 13:07