UFC

Masvidal o odlasku Covingtona iz ATT-ja: 'Nije se osjećao sigurno ovdje, pitam se zašto'

Jorge Masvidal
 Screenshot/Instagram
Colby Covington napustio je American Top Team, tim čiji je on bio samoprozvani kapetan. Taj događaj prokomentirao je njegov nekad veliki prijatelj te dugogodišnji član istog tima, Jorge Masvidal.

Masvidal i Covington bili su veliki prijatelji u trenucima kad se Colby tek probijao do svog današnjeg statusa te također prije nego je Masvidal postigao rezultate koji su ga doveli do trenutne popularnost. Upravo je uspjeh oba borca ono što je dovelo do zahlađenja njihovih odnosa, krenuvši s prošlogodišnjom pobjedom Masvidala nad Benom Askrenom, nakon čega ga je Covington krenuo vrijeđati, vjerojatno smatrajući da bi ovaj mogao ugroziti njegov napad na titulu prvaka.

Na kraju je došlo do toga da njih dvojica više nisu mogli istovremeno biti u dvorani, da ne bi došlo do neželjenih događaja ili incidenata. Zapravo, od tada se još nisu susreli, a sad je mogućnost za nešto tako još manja, budući da je Covington napustio tim u koji se još ne tako davno kunio te tvrdio kako je kapetan istog i da ima razne ovlasti. Vjerojatno je pod iste ubrajao i pravo na neukusno vrijeđanje nekih drugih članova tima, zbog čega je na kraju uvedeno pravilo kojim je isto strogo zabranjeno, a zbog čega se pretpostavlja da je do ovog razlaza i došlo. Svoj komentar na to dao je upravo Masvidal.

"Kakav je to timski kolega ili muškarac, iako on zapravo nije muškarac, koji u ovakvom sportu ide omalovažavati žene? Napao je Joannu Jedrzejczyk, napao je Amandu Nunes. Osim njih, napao je i Dustina Poiriera. On nije u njegovoj kategoriji. Razumijem, pokušava raditi nešto čime će dokazati kako je nadmoćniji od njih, no što to ima sa ženama? Ženama od 52 ili 61 kilograma. Hoćeš li se boriti protiv njih? Hoćeš li prodati više prijenosa za svoje borbe, ako pričaš gluposti o Amandi ili Joanni? Odgovori mi to", rekao je Jorge u razgovoru s Arielom Helwanijem na ESPN-u, da bi onda dodao još nešto:

"Pogodite tko je još uvijek ovdje? Istina je izašla na vidjelo, no pustit ću da vam vlasnik Dan Lambert objasni zašto Colby više nije dio tima. No, on to zapravo nikad nije niti bio. Na kraju svega, nije se osjećao sigurno ovdje. Pitam se zašto."

Masvidal bi se volio susresti u kavezu s Covingtonom, no sumnja da će se to dogoditi. S obzirom na sve okolnosti, vjeruje kako je njegov bivši prijatelj doživio vrhunac karijere te da će sad uslijediti pad.

"Siguran sam da je on gotov. Život će ga odvesti s vrha, ne vidim ga više kao nekoga tko pobjeđuje na visokom nivou. Ako mu daju nekoga novog, možda i uspije. No, neće se više moći držati protiv najjače konkurencije. On je slomljen, mentalno je slaba osoba i neće uspjeti", prognozirao je "Gamebred" Colbyjevu sudbinu.

Linker
19. travanj 2024 13:47