UFC

Meč O‘Malleyja i Munhoza završio bez pobjednika zbog Seanovog nes(p)retnog poteza

Sean O'Malley

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prva borba ‘‘main carda‘‘ bila je vjerojatno najlošija što se dosadašnjeg dijela programa tiče

Nakon što je Sean O'Malley u kolovozu 2020. godine prizemljen od strane Marlona ''Chita'' Vere, uslijedili su mečevi s nešto slabijim protivnicima.

''Sugar'' je rastao kroz takve mečeve i zaslužio je meč s devetorangiranim izazivačem Pedrom Munhozom. Sean je u meč ušao s 13. mjesta u poretku izazivača bantam kategorije, a pobjeda protiv Munhoza ugurala bi ga u top 10.

Meč je započeo s frekventnim low kickovima od strane Munhoza, a Sean O'Malley strpljivo je čitao i analizirao kretnje svog protivnika. Očekivalo se da će Munhoz napadati low kickovima, jer poznato je koliko je O'Malley u nekim prijašnjim mečevima imao problema s ozljedama noge. Upravo to je bio razlog poraza od Vere. Dosta oprezno oba borca su otvorila ovaj meč, a nakon tri minute prve runde, došlo je do pauze zbog Seanovog udarca u međunožje protivnika. Nakon što je meč nastavljen, Munhoz je nastavio s low kickovima, a Sean je i dalje bio poprilično oprezan te nije pogodio ništa konkretnije kroz prvih pet minuta. Munhoz je na račun low kickovima odnio prvu rundu, a pomalo je nejasno zašto je Sean O'Malley tako olako izgubio rundu, bez da je pokušao išta konkretno napraviti.

Munhoz je i u drugoj rundi nastavio bacati kickove, a kroz ''calf kickove'' pokušavao je usporiti O'Malleyja. Sean je i dalje bio totalno rezerviran, a nakon prve polovice meča, O'Malley je apsolutno razočarao sve svoje fanove. Nije niti Munhoz radio ništa spektakularno u tom periodu, ali bio je aktivniji i radio je dovoljno za skupljanje bodova. Kako je runda odmicala, Sean bi povremeno bacio prednji direkt. Nakon tri minute i deset sekundi druge runde, ponovno dolazi do prekida. Munhoz je krenuo u napad, a O'Malley zaustavio ga je ubodom u oko. Jason Herzog mora je pozvati i doktora da pregleda Munhoza te je uslijedio detaljan pregled Munhozova desnog oka. Pedro je imao problema s vidom na to oko i borbi je prijetio nes(p)retan prekid. Ne samo da Munhoz nije mogao vidjeti na to oko, nego je osjećao i bol. Jason Herzog prekinuo je meč nako toga, a Sean O'Malley odradio je svoju ''košarkašku proslavu'' koju odrađuje nakon svake pobjede, iako ovdje nije pobijedio.

Herzog je ubod u oko označio nenamjernim i borba je završena ''no contestom''. Šteta za Munhoza koji je bio u vodstvu do tada, ali bio je ovo vjerojatno najlošiji meč koji smo do tada gledali na ovom eventu. O'Malley je i nakon čitanja odluke podizao ruke kao da je pobijedio, ali što reći osim da je to klasični Sean O'Malley koji inače gura priču da je neporažen, unatoč porazu od Marlona Vere.

Linker
24. travanj 2024 14:16