UFC

Miočić se napokon oglasio i otkrio svoje planove: ‘Planiram još jednom osvojiti titulu‘

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Najveći teškaš u povijesti UFC-a dugo je bio u svojevrsnoj medijskoj šutnji

Jako dugo Stipe Miočić izbiva iz kaveza, a ta pauza potrajat će još dulje jer on trenutno nema ugovoren meč. Krajem trećeg mjeseca protekle godine, Francis Ngannou nokautirao je Mioćića u drugoj rundi borbe i tako mu je preoteo titulu prvaka UFC-ove teške kategorije.

Miočić nakon toga nije nastupao, a jako inaktivan bio je i kad su medijski istupi u pitanju. Nije se moglo puno čuti od njega, a povremeno se špekuliralo da bi se čak mogao i povući iz sporta.

Prašina se podigla proteklih tjedana kad je Jon Jones obznanio kako je zainteresiran za meč protiv Miočića, a pobjednik bi vjerojatno postao privremenim prvakom UFC-ove teške kategorije. ''Bones'' je dodao kako Miočić želi da se taj meč održi u devetom mjesecu, no priča je tu na neki način stala.

Stipe će u osmom mjesecu ove godine napuniti 40 godina i nije mu puno vremena preostalo u ovom sportu. Unatoč tome, Miočić se ne planira još povući, a ambicije su visoke.

''Mrzim gubiti. To me drži fokusiranim'', rekao je Stipe za Sports Illustrated te se napokon obratio javnosti putem nekog od medija.

Kad je u pitanju meč protiv Ngannoua, bio je to težak poraz našeg borca, a Miočić nije bio naročito rječit u osvrtu na tu borbu.

''On je pobijedio. To je sve što mogu reći. On ima dobar udarac, a takva je ova igra. Svakog dana mislim na taj poraz i tako je uvijek kad izgubim. I sada dok razmišljam o tome, iziritiran sam.''

Iako nije bio naročito aktivan u kavezu, kao niti pred medijima, Miočić je sklopio neke sponzorske ugovore, a istaknuo je kako je trenutno fokusiran na suradnju s Modelom (proizvođač piva). Međutim, borilačke ambicije nisu okopnile.

''Planiram osvojiti još jednu titulu.'', dodao je Stipe i pritom definitivno razveselio svoje brojne navijače.

Kroz razgovor je Miočić dodao kako je ovo prilika da se izdigne nakon poraza te da aktivno trenira i prati zbivanja u kategoriji. Pohvalio je Ciryla Ganea i Taija Tuivasu, a mi se nadamo kako će nas i Stipe uskoro podsjetiti zašto je najveći teškaš u povijesti UFC-a.

Linker
25. studeni 2022 22:40