UFC

Miočićeva priredba dobila na program još jedan sjajni teškaški okršaj

Marcin Tybura
 screenshot (YouTube, UFC)
Sve bolje izgleda program nama trenutno najintrigantnije nadolazeće UFC priredbe

Kako se sve više bliži 27. ožujka, datum kojeg će se održati UFC 260 priredba predvođena borbom Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, tako se program iste sve više popunjava. Danas mu je pridodana još jedna borba, ujedno druga koja će se održati u teškoj kategoriji. Riječ je o dvoboju dva europska teškaša, Poljaka Marcina Tybura i najboljeg bugarskog borca, Blagoya Ivanova.

Za Tyburu (21-6, 8-5 UFC) to je svakako najvažnija borba njegove dosadašnje UFC karijere. Nakon što se 2018. i 2019. godine našao u krizi rezultata, Poljak je prošle godine nastupio četiri puta te je u svim tim borbama slavio. Najimpresivnije u onoj posljednjoj, kad je bio bolji od Grega Hardyja. Time se ujedno ovaj bivši M-1 prvak vratio na službenu ljestvicu izazivača, gdje se nalazi na 15. mjestu, a sad će krenuti prema boljoj poziciji.

Nju će pokušati oduzeti od dva mjesta bolje plasiranog Ivanova (18-4, 2-3 UFC), koji nakon dva poraza u nizu sigurno nije niti u približno dobrom raspoloženju kao Tybura. No, Ivanov je vrlo opasan, a porazi koje je doživio od Derricka Lewisa i Augusta Sakaija su došli podijeljenim sudačkim odlukama, odnosno vrlo lako je pobjeda u bilo kojoj od te dvije borbe mogla otići na njegovu stranu. 34-godišnji vrhunski sambo borac branit će svoju poziciju, ali i tražiti trijumf nakon kojeg bi mogao ponovno graditi put prema Top 10, gdje se čak prije borbe protiv Lewisa našao.

Ovo je osma za sada najavljena borba za priredbu gdje će se u sunaslovnoj borbi također dogoditi duel s titulom prvaka kao ulogom. Alexander Volkanovski pokušat će spriječiti Briana Ortegu u njegovom drugom napadu na titulu. Vrijedna spomena je svakako i borba Tyrona Woodleya protiv Vicentea Luquea, kao i Seana O'Malleya protiv Thomasa Almeida. Naravno, ono što predvodi priredbu ipak je neupitno u prvom planu.

Linker
15. travanj 2024 13:52