UFC

Morenov menadžer tvrdi: ‘On i Figueiredo su kao Ali i Fraizer muha kategorije, trebaju jedan drugog‘

Figueiredo i Moreno

 Screenshot (youtube, Ufc)
U prvom mjesecu na UFC 283 borit će se po črtvrti put

UFC 283 održat će se u prvom mjesecu u Riu de Janeiru u Brazilu, a event će predvoditi četvrti susret Deivesona Figueireda i Brandona Morena. Prvi je to put u povijesti UFC-a da se dva borca međusobno bore četiri puta, tako da će brazilska priredba i po tome sigurno ostati upamćena.

Već su se tri puta borili Figueiredo i Moreno, a prvi puta u dvanaestom mjesecu 2020. godine kada je borba završila bez pobjednika. Pola godine kasnije Moreno je ‘‘submissionom‘‘ završio Figueireda i uzeo pojas, a opet pola godine kasnije je Figueiredo pobijedio Morena jednoglasnom sudačkom odlukom.

Morenov menadžer Jason House rekao je da ga to podsjeća na rivalitet Muhammada Alija i Joea Fraizera:

‘‘To putovanje je nerealno, skoro kao bajka. Tako sam uzbuđen zbog četvrte borbe protiv Figueireda, treba vam takav plesni partner. Ako želite imati ostavštinu u ovom sportu, trebate takvog plesnog partnera‘‘, rekao je House u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ljudi me pitaju kakav je Figueiredo, a ja im kažem da mi je super. Nadam se da će zaraditi hrpu novca, a nadam se i da će nastaviti donositi čaroliju u kavez. Moreno i on trebaju jedan drugog radi ostavštine, oni su kao Ali i Fraizer muha kategorije‘‘, zaključio je House.

Deiveson Figueiredo je trenutno prvak muha kategorije, a vidjet ćemo hoće li uspjeti zadržati pojas protiv Morena. Brandon je jedini čovjek koji ga je u UFC-u pobijedio osim Jussiera Formige, koji je prije dvije godine dobio otkaz u organizaciji.

Linker
27. travanj 2024 04:31