UFC

Movsar Evloev nakon pobjede nad Igeom: ‘Umoran sam od borbi protiv boraca koji nisu zvučna imena‘

Movsar Evloev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Odlični ruski borac željan je vrhunskih protivnika u perolakoj kategoriji

Šesnaestu uzastopnu pobjedu i šestu pod okriljem UFC-a upisao je sinoć sjajni 28-godišnji ruski borac Movsar Evloev (16-0-0). 13-rangirani izazivač perolake kategorije, već neko vrijeme je na glasu kao jedan od najvećih potencijala ove kategorije, a sinoć je to i opravdao protiv Dana Igea.

Ige je poznat kao vrlo čvrst i opasan borac, a uoči meča zauzimao je desetu poziciju na ljestvici izazivača. Borci poput Josha Emmetta, Chan Sung Junga i Calvina Kattara pobjeđivali su Igea, ali Dan ima pobjede nad imenima kao što su Edson Barboza, Mirsad Bektić, Gavin Tucker itd.

Nitko Igea nije uspio završiti kroz 21 profesionalni MMA meč, a niti Movsar Evloev nije postao prvi. Rus je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, ali bio je to uistinu vrhunski nastup Evloeva.

Prve dvije runde Evloev je prezentirao strpljivost i preciznost u stojci. Kombinacija prednjeg i stražnjeg direkta jako je lijepo odrađivala posao, a Igeovo lice bilo je sve uništenije. Krajem rundi, Evloev bi podsjetio na svoje vrhunske grappling vještine, a treću rundu odradio je u potpunosti na taj način.

68 značajnih udaraca naspram 42 Igeova te čak devet rušenja, rezime su Movsara Evloeva u ovom meču. Pet od ukupno devet rušenja došlo je u trećoj rundi, a Movsar je na sve tri sudačke kartice uvjerljivo pobijedio (30-27 x2, 30-26).

Evloev je u najavi ovog meča isticao kako će završiti Igea u prvoj rundi te da ću mu trebati još jedna pobjeda prije napada na titulu. Trebao bi Movsar uskočiti u top 10 izazivača nakon ove pobjede, ali koliko će mu trebati do ''title shota'', teško je procijeniti.

''Mislim da ova izvedba puno govori o meni. Ja sam top borac i budući prvak. MMA fanovima sviđaju se ovakvi mečevi s puno krvi i udaraca. Nekad je dobro završiti meč rano, ali ponekad je dobro boriti se vrlo jako kroz tri runde.'', rekao je Evloev na konferenciji za medije nakon borbe, a zatim se prisjetio svojih najava o brzom finišu.

''Htio sam rani prekid, ali svi znaju mog protivnika. On je tvrd tip i jako dobro se borio kroz sve tri runde.'', objasnio je Movsar.

Neposredno nakon meča, Evloev je prozvao Arnolda Allena, iskazavši želju da se obračunaju na londonskom eventu koji se održava 23. srpnja (sedmi mjesec). Allen je jedan od podcjenjenijih boraca ove kategorije, a trenutno je šesti u poretku izazivača. Osam pobjeda u jednako toliko UFC nastupa upisao je sjajni engleski borac, a teško je očekivati da u takvoj situaciji bude zainteresiran za meč s nižerangiranim protivnikom. Evloev je na konferenciji za medije istaknuo kako samo želi zvučno ime.

''Spreman sam boriti se sljedeći tjedan. Samo mi dajte dobro ime. Umoran sam od borbi protiv boraca koji nisu zvučna imena. Zaslužujem zvučna imena. Sljedeći sam prvak, ali trebam dobre protivnike kako bi zaslužio taj meč.'', dodao je ovaj i više nego opasni ruski borac.

Evloevu se može spočitati kako je svih šest UFC pobjeda upisao odlukom i dobro bi mu došao jedan prekid. Možda upravo u sljedećem nastupu dođe do prve pobjede prekidom pod okriljem UFC-a, a time bi se dodatno pogurao ka napadu na titulu. Preostaje vidjeti s kime će ga UFC upariti, jer Evloev je očito spreman za brzi povratak u kavez.

Linker
25. travanj 2024 07:31