UFC

NA DANAŠNJI DAN: Andrei Arlovski ubilježio je treći najbrži završetak u povijesti UFC-ovih borbi za pojas

Andrei Arlovski

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Snimku borbe možete pogledati na dnu članka

Nastavljamo s novim izdanjem naše rubrike Na današnji dan. Jučer smo se prisjetili najveće borbe u povijesti MMA-a, one između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora te revanša između Roberta Soldića i Dricusa Du Plessisa kada je "Robocop" vratio pojas velter kategorije i osvetio se "Stillknocksu" te mu nanio drugi poraz u karijeri.

Danas se vraćamo točno 18 godina u rikverc te ovim putem svima koji danas slave točno taj rođendan želimo sretno punoljetstvo i ukazujemo na to da moraju biti ponosni što su se rodili baš na taj dan kada je Andrei Arlovski prvi put obranio pojas teške kategorije UFC-a.

Bilo je to na UFC-u 55. "Pitbull" je netom prije te borbe obranio privremeni pojas protiv Justina Eilersa, a nešto kasnije dobio je i status neospornog prvaka, a na prije spomenutoj priredbi o kojoj i pišemo, branio je tu titulu prvi put. Protivnik mu je bio američki teškaš Paul Buentello, koji je prije te borbe bio u nizu od pet pobjeda i zasluženo je dobio priliku napasti tron kraljevske kategorije, ali, po njegovu žalost, trajao je kraće no što bi htio.

Nakon samo nekoliko sekundi, Arlovski ga je pogodio i upisao nokaut za samo 15 sekundi. Bila je to jedna od najbržih pobjeda u povijesti organizacije, a pogotovo ako govorimo o borbama za pojas gdje se ova borba u toj kategoriji nalazi na visokom trećem mjestu, a da se i sami uvjerite ili prisjetite, kako vam milo, video nokauta imate na dnu članka.

Linker
28. travanj 2024 05:52