UFC

‘Nadam se da će se meč između Jonesa i Miočića dogoditi, Stipe zaslužuje otići s tako velikom borbom‘

Stipe Miočić

 JASON SILVA Agif Via Afp
Curtis Blaydes priželjkuje realizaciju obračuna dvojice velikana - i to prvenstveno zbog Miočića

Borba za pojas UFC-ove teške kategorije i monumentalno sportsko naslijeđe između Jona Jonesa i Stipe Miočića već je mjesecima, pa i godinama, jedna od najfrekventnijih tema u borilačkoj zajednici. O okršaju dvojice velikana, koji je prethodno obilježen brojnim peripetijama, a onda i odgođen nakon što je konačno bio ugovoren, prethodno su govorili brojni borci, treneri i analitičari, a među posljednjima se izjasnio i Curtis Blaydes.

Četvrtoplasirani borac UFC-ovog "heavyweighta", koji se na UFC 304 priredbi (27. srpnja) bori s "interim" prvakom Tomom Aspinallom u razgovoru za ESPN izrazio je nadu da će se meč između Miočića i Jonesa doista realizirati u novom terminu, 11. studenog ove godine, i to prvenstveno jer smatra da Stipe to zaslužuje na zalasku karijere.

"Nadam se da će se ta borba dogoditi, nadam se zbog Stipe jer on zaslužuje dobiti tu borbu. Bit će to vjerojatno njegova posljednja borba, zaslužuje otići s tako velikom borbom. Stvarno se nadam da će se to dogoditi, ali tko to može garantirati", rekao je 33-godišnji Amerikanac pa dodao:

"Čuo sam za Jonove probleme sa zakonom, ne znam hoće li to utjecati na njegov proces dobivanja licence, znam da svaka država ima svoje zakone po tom pitanju. Uvijek te pitaju o tome jesi li bio uhićen, nikad na to nisam obraćao pozornost jer osobno nikad nisam bio uhićen, tako da tko zna što će na kraju biti".

Podsjetimo, ranije smo pisali o "Bonesovim" (ponovnim) problemima sa zakonom, kao i (novim) ozljedama, no ono što je svakako unijelo dozu optimizma u cijelu priču jest činjenica da se "Bones" u četvrtak i sam oglasio te nagovijestio početak trenažnog procesa za meč s Miočićem. To, jasno, ne garantira ništa budući da nas povijest uči da se s kontroverznim UFC-ovim prvakom do posljednjeg trenutka ne može znati hoće li ispuniti ono što se od njega očekuje.

Linker
12. kolovoz 2024 15:22