UFC

Nakon brutalne pobjede prije mjesec dana, sestra Shavkata Rakhmonova korak do UFC-a: Nastupit će na Dana White‘s Contender Seriesu

Shavkat Rakhmonov

 Screenshot (youtube, Ufc)
To bi bio prvi duo brat-sestra koji bi istovremeno bili u UFC-u

Shavkat Rakhmonov bi uskoro mogao imati sestru koji će se boriti zajedno s njim u UFC-u. Već smo pisali o njegovoj mlađoj sestri, Sori Rakhmonovoj, koja je prošli mjesec upisala pobjedu tehničkim nokautom u drugoj rundi na NFC 51.

Bio je to furiozan završetak Rakhmonove u Almaty Areni u Kazahstanu jer je u drugoj rundi ozlijedila protivnicu Valeriju Karyginu (4-6-1) snažnim udarcima prije nego što je uputila niz udaraca koji su prisilili suca da prekine borbu.

Nakon toga je tražila ugovor s UFC-om, a sada će biti vrlo blizu tome, Naime, borit će se na Contender Seriesu Dane Whitea 26. rujna (deveti mjesec) u Las Vegasu. Borit će se protiv Erneste Kareckaite u muha kategoriji, a obje žene se nadaju da će osigurati UFC ugovor. MMA Junkie potvrdio je vijest nakon početnog izvješća u četvrtak, dok UFC tek treba službeno objaviti meč.

Rakhmonova ima MMA rekord od 4-1. Njezin jedini poraz došao je jednoglasnom sudačkom odlukom sredinom 2021. godine, a od tada je nanizala tri uzastopne pobjede, 25- godišnja Kazahstanka profesionalno se bori od 2021. godine i sve je svoje borbe odradila za Naiza FC u svom rodnom Kazahstanu.

Njezina protivnica, Kareckaite, neporažena je u svojoj MMA karijeri. Ima četiri pobjede i jedan neriješen ishod. Također se natjecala u boksu i kickboxingu. Kareckaite, koja se bori od 2015. godine, zadnji put se natjecala u MMA-u u siječnju kada je pobijedila Laetitiu Blot podijeljenom sudačkom odlukom na Hexagon MMA 6 u Parizu.

Linker
03. svibanj 2024 02:54