UFC

Napokon isplivala lokacija, poznato gdje se nalazi UFC-ov Fight Island!?

Brittney Palmer
 screenshot
Čini se kako je napokon poznata lokacija otoka na kojem će se od 27. lipnja održavati UFC priredbe.

UFC je najavio kako od 27. lipnja kreće održavanje njihovih priredbi na Fight Islandu, otoku kojeg su uredili za tu svrhu, a koji se prema do sada poznatim informacijama trebao nalaziti u međunarodnim vodama. Do sada nitko nije uspijevao doći do informacije gdje se on nalazi, a najviše se pričalo o nekim karipskim otocima, koji bi geografski zapravo UFC-u bili najpovoljniji. No, čini se da nije tako nego da je UFC iskoristio jedno staro dobro partnerstvo.

Brazilski Combate došao je do informacije kako je Fight Island izgrađen na jednom od otoka koji pripadaju Abu Dhabiju, najvećem od devet Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je već ugostio neke UFC priredbe. Posljednji put u rujnu prošle godine, kad je Khabib Nurmagomedov predvodio UFC 242 borbom protiv Dustina Poiriera, a UFC se više puta dičio partnerstvom s jednim od najbogatijih gradova na svijetu.

Abu Dhabiju inače pripada oko 200 otoka, a Combate javlja kako su oni ovim putem jedan od njih iznajmili UFC-u, koji je tamo uz njihovu pomoć izgradio cijelu infrastrukturu. Prema trenutno poznatim informacijama, tamo bi se krenuvši od 27. lipnja priredbe trebale održati pet ili šest vikenda u nizu. Trenutna temperatura u Abu Dhabiju je redovno preko 30 stupnjeva Celzijusa, tako da se za vrijeme nitko ne treba brinuti. Čini se da bi Fight Island uistinu mogao biti svojevrsni raj za borce. Neki od njih, poput Valentine Shevchenko, su već izjavili kako se tamo žele preseliti.

Trenutne mjeru u Abu Dhabiju su takve da pridošlice moraju biti testirane na COVID-19, no nisu prisiljene odmah otići u samoizolaciju. Tako bi UFC imao priliku odmah pri slijetanju ih svojim privatnim avionima odvesti na otok, gdje bi imali sve što im je potrebno. Pretpostavlja se da će svi sudionici biti dužni na otok doći minimalno tjedan dana prije svojih borbi.

Ova lokacija još uvijek nije službeno potvrđena, no Combate gotovo nikad ne izlazi s informacijom za koju nemaju jako dobro pokriće.

Linker
24. travanj 2024 17:33