UFC

Ngannouov trener o okršaju Miočića i Jonesa: ‘Stipe će biti ogromna prepreka za Jona, evo čime me impresionirao‘

Stipe Miočić

 JASON SILVA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jason Silva/zuma Press/profimedia
Erick Nicksisk iznio je svoja razmišljanja o najiščekivanijem i najznačajnijem UFC-ovom teškaškom obračunu

Otkako je, početkom srpnja, i službeno potvrđeno da će Stipe Miočić i Jon Jones odmjeriti snage 11. studenog u Madison Square Gardenu (UFC 295), navedena borba za pojas "heavyweight" prvaka i golemo naslijeđe jedna je od top tema u borilačkom svijetu. Mnogi borci, novinari i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o ovom "sudaru titana", a isto je nedavno učinio Erick Nicksik, trener Francisa Ngannoua.

"Teško je reći, mislim da moramo dati prednost Jonesu. Stipe je dugo bio bio izvan oktogona, ali u svojoj posljednjoj borbi protiv Daniela Cormiera radio je puno dobrih stvari. Promijenio je svoj rad nogu, kombinirao je, mijenjao gardove i slično. Impresionirao me svime što je implementirao u tu izvedbu. Kada smo se Francis i ja spremali za borbu sa Stipom vodili smo računa o tome, dio našeg plana bilo je kako neutralizirati sve te stvari. Radio na nekim dobrim stvarima i bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će pripremiti za Jona", rekao je Nicksik za Fanatics View, pa dodao:

"Smatram da Jones može nadhrvati svakoga ako to doista želi, ali Stipe će mu biti ogromna prepreka i moćan protivnik, osobito ako uzmemo u obzir njegovu obranu od rušenja. Ako ostanu na nogama bit će zanimljivo jer mi Jon u borbi s Ganeom nije djelovao kao da se osjeća ugodno na nogama, izgledalo mi je kao da samo gleda kako da sruši protivnika, što je bilo pametno. U svakom slučaju, jedva čekam meč između Jona i Stipe, nadam se da će ostati zdravi, da neće biti nikakvih ozljeda tijekom pripremnih kampova i da će obojica biti spremni za borbu. Bit će to zabavan meč".

Linker
02. svibanj 2024 14:52