UFC

Nova borba za Juliannu Penu: Nemilosrdna ljepotica preko bivše prvakinje može do borbe za titulu

Julianna Pena
 Instagram
Početkom listopada gledat ćemo izuzetno važnu borbu UFC-ove ženske bantam kategorije

Julianna Pena (10-3, 5-1 UFC) ući će u Octagon po prvi put nakon srpnja prošle godine te ujedno tek po drugi put u posljednje tri i pol godine, no imat će priliku pobjedom izboriti mjesto prve borkinje ljestvice izazivačica bantam kategorije. Razlog tomu je što se upravo tamo nalazi djevojka koja će joj se suprotstaviti. Bivša prvakinja perolake kategorije te posljednja izazivačica u bantamu, Germaine de Randamie.

Julianna Pena pobjednica je 18. sezone Ultimate Fightera, ujedno prve TUF sezone u kojoj su sudjelovale žene, a impresivan niz iz showa nastavila je i u UFC-u. Fizički izuzetno atraktivna djevojka pokazala je kako jednako takva može biti u Octagonu te se pokazala kao jedna od agresivnijih borkinja u UFC-u, što joj je osiguralo veliki broj fanova. Nakon pobjeda protiv Jessica Eye i Cat Zingano, u siječnju 2017. godine dobila se priliku boriti protiv Valentine Shevchenko za poziciju izazivačice. Borba je bila izjednačena, čak uz malu prednost Pene, sve dok pred kraj druge runde nije napravila pogrešku koju je Valentina iskoristila za polugu na ruci kojom je završila borbu. Pena se nakon toga posvetila trudnoći i majčinstvu, da bi se vratila u srpnju prošle godine, pobjedom nad Nico Montano. Sad će protiv sebe imati još jednu (neslavnu) prvakinju.

Germaine De Randamie (9-4, 6-2 UFC) borit će se po prvi put nakon poraza koji je u prosincu doživjela od Amande Nunes. Bila je to njihova druga borba, no ovog puta je 36-godišnja Nizozemka napala titulu. Izdržala je pet rundi, no na sudačkim karticama je uvjerljivo poražena. Ipak, sve do sada je zadržala poziciju prva izazivačice na službenoj ljestvici kategorije. De Randamie je bila i prva UFC-ova prvakinja perolake kategorije, no taj pojas je napustila bez da ga je ijednom branila.

Ova borba planira se za priredbu koju će UFC održati 3. listopada, no još uvijek nije poznato gdje, iako sve vodi prema povratku na Fight Island u tom terminu. Borba još nije službeno dogovorena, no medijima je potvrđeno kako su obje strane usuglasile sve uvjete.

Linker
23. travanj 2024 08:01