UFC

‘On je pravi ratnik, ima srce i udara kao da si mu nešto ukrao. Da bi njega pobijedio moraš biti spreman umrijeti‘

Dricus Du Plessis

 Nathan Denette/Pa Images/Profimedia
Robert Whittaker odao je priznanje Dricusu Du Plesisu nakon njegove obrane naslova protiv Adesanye

Dricus Du Plessis prošlog je vikenda, na UFC 305 priredbi u Perthu, pobijedio Israela Adesanyu prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi ("rear naked choke") i tako obranio pojas srednje kategorije koji je prethodno osvojio svladavši Seana Stricklanda jednoglasnom sudačkom odlukom. Du Plessisov pomalo nekonvencionalni borilački stil, odnosno nezgrapne kretnje i tehnike, pokazale su se ponovno, dakle, efikasnima pod svjetlima najjače svjetske organizacije, a o "Stillknocksu" je sada govorio i Robert Whittaker koji je s njim dijelio oktogon prije nešto više od godinu dana i upisao (tada šokantan) poraz nokautom.

"Adesanya je izgledao vrlo dobro, rekao bih da je to bilo čak jedno od njegovih boljih izdanja u posljednje vrijeme. Ali Dricus...kako njega opisati, čovjek je opasan kao čavao, ima srce, pravi mentalitet i spreman je umrijeti na svom štitu. Djeluje glomazno, ponekad ga je neugodno gledati, ali ono što on radi mu uspijeva. Trči na vas i udara vas kao da ste mu nešto ukrali i to funkcionira. Gotovo se ništa mijenja u odnosu na to je li svjež ili umoran, on je pravi ratnik", ispričao je "The Reaper tijekom gostovanja u MMArcade podcastu pa zaključio:

"Sada shvaćam što trebaš učiniti da bi ga pobijedio, moraš biti spreman ostaviti apsolutno sve u kavezu - moraš biti spreman umrijeti".

Podsjetimo, Whittaker će 26. studenog odmjeriti snage s Khamzatom Chimaevom na UFC 308 priredbi koju će predvoditi okršaj Ilije Topurije i Maxa Hollowaya za pojas perolake kategorije.

Linker
16. rujan 2024 08:25