UFC

Whittaker objasnio zašto je toliko samopouzdan oko meča s Chimaevim: ‘Nakon što mu ovo učinim, donijet ću mu pravu borbu‘

Robert Whittaker 

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia
Kako će Khamzat izgledati protiv potpuno spremnog Whittakera, saznat ćemo za točno dva mjeseca, pod uvjetom da se borba ovoga puta uistinu i dogodi

Za točno dva mjeseca u Abu Dhabiju, snage će konačno odmjeriti Robert Whittaker i Khamzat Chimaev. Dvojac se već trebao boriti u šestom mjesecu ove godine, no tada je meč otkazao Khamzat zbog bolesti, a Ikram Aliskerov je ušao kao zamjena i na kraju završio teško nokautiran.

Nije rijedak slučaj da Whittaker u posljednje vrijeme javno demonstrira svoje veliko samopouzdanje kada je u pitanju meč protiv Chimaeva, a neki dan su ga u intervjuu za Submission Radio pitali zbog čega je toliko siguran u sebe. Whittaker je odgovorio:

‘‘Ja sam u principu imao dva kampa za ovog tipa, zar ne? Mislim da sam, kada je u pitanju set vještina, trenutno najbolji nego što sam ikada bio. Za Khamzata sam bio spreman više nego što sam ikada prije mogao biti, barem u teoriji‘‘, započeo je Whittaker, pa nastavio:

‘‘Njegove najveće snage su taj eksplozivni start i jako hrvanje. Jednostavno je. Znate, morate se brinuti oko toga koliko jako će krenuti na hrvanje u prvih nekoliko rundi. Nakon toga, ono što ću ja učiniti jest obraniti ta rušenja, ustat ću se i onda ću mu donijeti borbu‘‘, pojasnio je Whittaker.

Osim toga, Khamzatov problem bit će i neaktivnost u ovom stadiju karijere. Posljednji puta se borio prošle godine protiv Kamarua Usmana, koji je praktički ‘‘s kauča‘‘ došao u meč i pružio mu vrlo blisku borbu u kategoriji iznad svoje.

Kako će Khamzat izgledati protiv potpuno spremnog Whittakera, saznat ćemo za točno dva mjeseca, pod uvjetom da se borba ovoga puta uistinu i dogodi.

Linker
05. rujan 2024 10:27