UFC

Paddy Pimblett donirao pozamašnu svotu i osnovao udrugu za krucijalnu pomoć muškarcima

Paddy Pimblett

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Paddy Pimblett je odlučio pomoći muškarcima koji imaju problem s mentalnim zdravljem i suicidalnim mislima

Paddy Pimblett donirao je 25 tisuća funti dobrotvornoj organizaciji za prevenciju samoubojstava.

‘‘The Baddy‘’ je održao snažan govor o mentalnom zdravlju muškaraca nakon što je izgubio prijatelja koji je počinio samoubojstvo samo nekoliko dana prije UFC-a u Londonu u srpnju 2022. godine. Uoči svoje posljednje pobjede nad Bobbyjem Greenom, Pimblett je otvoreno govorio i o svojim mentalnim problemima.

Sada je, putem svoje ‘‘Baddy Foundation‘‘, donirao peteroznamenkasti iznos organizaciji ‘‘James Place‘‘, koja pruža besplatno i životno važno liječenje muškarcima u suicidalnoj krizi u centrima u Liverpoolu, Londonu i Newcastleu.

‘‘James Place‘‘ osnovali su Clare Milford Haven i Nick Wentworth-Stanley nakon tragične smrti njihovog sina Jamesa. U dobi od samo 21 godine, James je počinio samoubojstvo deset dana nakon manje operacije. Tražio je pomoć zbog svoje anksioznosti i suicidalnih misli, ali nije pronašao hitnu pomoć koja mu je bila prijeko potrebna.

Clare i Nick bili su odlučni spriječiti da druge obitelji izgube muškarce koje vole te su osnovali ovu dobrotvornu organizaciju kako bi pomogli muškarcima u suicidalnoj krizi.

"Proveo sam neko vrijeme razgovarajući s timom u ‘James Placeu‘ i oni su nevjerojatni u pomaganju muškarcima u suicidalnoj krizi", rekao je Pimblett u priopćenju za javnost. "Primivši vijest da je prijatelj počinio samoubojstvo zbog mentalnih problema, shvatio sam da ne mogu stajati po strani i ne raditi ništa s javnom platformom koju imam."

"Baddy Foundation se tek razvija i nastavit ću pomagati koliko god mogu uz pomoć svojih vjernih fanova."

Ellen O’Donoghue, izvršna direktorica ‘‘James Placea‘‘, izrazila je veliko zadovoljstvo Pimblettovom donacijom i njegovom stalnom podrškom. Rekla je: "Ne možemo dovoljno zahvaliti Paddyju. Od trenutka kada je Paddy podijelio svoju priču o gubitku, podržava ‘James Place‘ u našoj misiji da dođemo do više muškaraca i spriječimo ih da umru samoubojstvom. Govoriti o samoubojstvu je izuzetno važno, a ovakva podrška omogućuje naš vitalni rad. Zaista smo vrlo zahvalni."

Pimblettov dugogodišnji menadžer, Graham Boylan, inzistira da je ovo tek početak humanitarnih napora njegovog zvjezdanog klijenta.

"Baddy Foundation je u svojoj ranoj fazi, ali uz pomoć Paddyjevih obožavatelja postigli smo velike korake", rekao je Boylan. "Partnerstvo s ‘James Placeom‘ kako bismo financijski podržali liječenje za one kojima je potrebno bio je zadatak koji smo si postavili. Danas smo taj zadatak ispunili. Sada prelazimo na sljedeći zadatak."

Linker
11. rujan 2024 16:36