UFC

Paul Craig istaknuo velike planove za budućnost: ‘Nisam gotov u poluteškoj diviziji, a sa srednjom tek krećem!‘

Paul Craig

 GEORGE TEWKESBURY/PA IMAGES/PROFIMEDIA George Tewkesbury/pa Images/profimedia
‘Imam još pet godina u UFC-u i otići ću s titulom‘, podvukao je Škot

Paul Craig (17-6) na minuloj je londonskoj UFC priredbi tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Andrea Muniza (23-6) i tako se, nakon dva uzastopna poraza (od Johnnyja Walkera i Volkana Oezdemira) vratio na pobjednički kolosijek. "Bearjew" je isporučio sjajnu izvedbu u oktogonu O2 Arene, koja mu je osigurala i bonus za izvedbu večeri, a čini se kako novostečeni "momentum" planira iskoristiti za napad na vrh - i to u dvije divizije. Craig je, naime, protiv Muniza debitirao u srednjoj kategoriji, no 35-godišnji Škot tvrdi da ne odustaje od svog puta u "lightheavyweightu".

"Nismo gotovi u poluteškoj kategoriji, a u srednjoj tek počinjemo. Radit ćemo obje kategorije, ovisno o tome gdje će biti borbi. Ako će ih biti u poluteškoj, uzet ćemo ih", rekao je Craig na medijskoj konferenciji nakon "eventa" u Londonu, pa se osvrnuo na svoj omjer s borcima iz gornjeg doma poluteške divizije i iznio planove za naredni period:

"Imamo pobjedu nad Jamahalom Hillom, jedini smo pobijedili Magomeda Ankalaeva, pobijedili smo Nikitu Krylova... U redu, bilo je nekoliko udaraca po putu, ali uzet ćemo obje kategorije...tko zna što će godina još donijeti. U konačnici, imamo još pet godina u ovoj kompaniji i napustit ćemo UFC s titulom, ili u srednjoj, ili u poluteškoj - ali po to dolazimo.

S obzirom na to da se planira boriti na dva fronta, Craig je bio upitan o tome hoće li mu biti teško upravljati težinom i pripremati se za nastupe u različitim kategorijama. On u tome ne vidi problem, tvrdi kako su on i njegov tim i više nego spremni nositi se s tim izazovom.

"Sa znanstvenog gledišta, to uopće nije teško. Ako dolazite ovamo bez tima i radite to sami, onda stvari prepuštate slučaju, ali ako imate dobar tim u kojem svatko radi svoj posao, onda nije teško. Svi dečki u mom timu su ovdje da me podrže, bilo kao trening partneri, treneri ili mentori. To je ono što nas čini sjajnom momčadi i ono što čini moj odlazak u srednju ili polutešku kategoriju puno lakšim", zaključio je škotski borac.

Linker
05. svibanj 2024 10:46