UFC

Paul Felder skeptičan je oko povratka Conora McGregora: ‘Mislim da jako gubi korak s konkurencijom‘

Conor McGregor

 Alessio Morgese/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ov komentator smatra da je Conorovo vrijeme pri vrhu završeno

‘‘Mislim da će Conor ući u kavez u 2023. Također mislim da će mu dati Michaela Chandlera ili Tonyja Fergusona. No, mora se malo spustiti na zemlju. Ne može prozivati direktno prvake poput Makhacheva, neće to dobiti niti će više skinuti na 70 kg. Mislim da će to biti Chandler na 77 kg ili Ferguson isto na 77. Ne možeš toliko biti odsutan i odmah se boriti protiv kraljeva. On trenutno nije za vrh‘‘, izjava je Brendana Schauba koji je gostovao kod ‘‘Schmoa‘‘.

I teško se ne složiti sa Schaubom. McGregor nije upisao pobjedu od prvog mjeseca 2020. godine i slavlja nad Donaldom Cerroneom. Pogledamo li širu sliku, Conor od 2018. godine pa do danas ima četiri odrađena nastupa, a upisao je tri poraza i jednu pobjedu u tom periodu.

Sredinom 2021. godine pretrpio je težak prijelom noge u meču protiv Dustina Poiriera i nakon toga nismo ga gledali u kavezu, barem zasad. Zato konstantno imamo prilike gledati fotografije na kojima je vidljivo da Conor uživa u svom životu partijajući, opijajući se i pritom ne odaje dojam sportskog života.

Povremeno svjedočimo i objavama s treninga ili sparinga s borcima koji djeluju apsolutno nedoraslo za Conorovu razinu, ali sve u svemu, upitno je hoće li se Conor McGregor ikad više vratiti u kavez.

Paul Felder kao jedan od UFC-ovih komentatora osvrnuo se na Conorov potencijalni povratak. Umirovljeni borac siguran je da će McGregor privući ogromnu pažnju s kime god se borio i kad god se vratio, ali vjeruje da se to neće dogoditi ove godine.

‘‘Mislim da će on uvijek biti relevantan, dokle god samo priča o mogućnosti povratka. Ali on je previše okupiran drugim obavezama. Trenutno snima film ‘Road House‘ (remake) i sve ostalo. Ne znam je li završio s tim snimanjem. Zatim provodi vrijeme na jahtama, u vilama i posjeduje sve te stvari. Također posjeduje i biznise kojima se bavi te se vraća nakon teške ozljede. Izašao je iz USADA-inog antidopinškog protokola. Iskreno, nisam siguran da ćemo ga gledati ove godine.‘‘, rekao je Felder za ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ podcast.

Ono što Feldera dodatno zabrinjava jest kvaliteta ostalih boraca koji trenutno nastupaju u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Felder smatra da Conor uvelike gubi korak s najboljim borcima te kategorije.

‘‘Ne želim iskazati nekakvo nepoštovanje, ali mislim da ga je konkurencija strašno obišla i da je izgubio korak. Mislim da je većinu nas obišla. Ako niste svaki dan na strunjačama s ovim novim generacijama boraca i ne trenirate s njima, teško se nositi s njima. Conor će se nadati nekome poput Michaela Chandlera koji je zvijer, ali to je tip s kojim se može nadmetati. On (Conor) se ne želi boriti protiv nekog poput Armana Tsarukyana ili Mateusza Gamrota, kao niti protiv nekog od ovih mladih, gladnih manijaka koji grade svoj put ka vrhu kategorije. Mislim da se Conoru previše toga izdogađalo da bi se vratio na sami vrh lake ili velter kategorije.‘‘, zaključio je Felder.

Conoru preostaje da razuvjeri sve one koji se slažu s Felderom, a vjerujemo da su Felderovi istomišljenici zapravo u velikoj većini.

Linker
19. travanj 2024 05:51