UFC

(VIDEO) ‘Stroj‘ za pobjede prekidom: Prisjetite se kako je Khamzat Chimaev završavao svoje protivnike

Khamzat Chimaev vs. Kevin Holland

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neporaženi borac srednje kategorije uskoro se konačno vraća u kavez

Khamzat Chimaev po dolasku u UFC izgledao je kao borac koji će nastupati redovno, ali i vrlo uspješno. Uspjehe je zadržao, ali jako rijetko gledamo Chimaeva unutar kaveza, naročito u posljednjih godinu dana.

‘‘Borz‘‘ nije nastupio još od 9. mjeseca prošle godine i pobjede nad Kevinom Hollandom. Chimaev je lakoćom porazio Hollanda, ‘‘submissionom‘‘ nakon nešto više od dvije minute. Sve do UFC 294 eventa koji se održava 21. listopada (10. mjesec) čekati ćemo nov nastup Chimaeva, ali i taj nastup visio je u zraku.

Khamzat se trebao boriti protiv Paula Coste, ali Brazilac je prije dva dana morao otkazati nastup i UFC je hitno trebao zamjenu. Kamaru Usman pristao je uskočiti na ‘‘short notice‘‘ i spasio je nastup Khamzata Chimaeva.

Jako težak posao čeka Usmana u Abu Dhabiju, a Chimaev će zasigurno biti favorit prema svim kladionicama, ali i prema većini stručnih analiza. Vjerojatno i UFC-ovi čelnici priželjkuju pobjedu Chimaeva, jer ‘‘Borza‘‘ vide kao potencijalnu zvijezdu srednje kategorije.

Kamaru Usman na zalasku je svoje karijere, a Khamzat Chimaev tek treba osjetiti najbolje dane borilačke karijere. Pobjedom nad Usmanom, Chimaev bi vjerojatno izborio i napad na titulu, a nastavno na sve ovo, očekujte mnoštvo promotivnog materijala posvećenog upravo Chimaevu. Osam dana uoči eventa, UFC je izbacio zanimljiv video u kojem je Chimaev centralna figura.

‘‘Pet razloga zbog kojih je Khamzat Chimaev ostao neporažen‘‘, naziv je tog videa, ali moramo priznati da naziv nema previše veze s logikom.

Naime, radi se o kompilaciji Khamzatovih pobjeda prekidom unutar UFC-ovog kaveza, a sudeći po naslovu, dojam je da se radi o stručnoj analizi i izdvajanju glavnih razloga neporaženosti.

No, dobro. Uvijek je dobro prisjetiti se kako je Chimaev prošao kroz sve svoje protivnike, a jedino je Gilbert Burns uspio pružiti ozbiljniji otpor. Meč protiv Burnsa nije niti uključen u ovu kompilaciju.

Inače, obratite pozornost dok su u tijeku isječci Khamzatove pobjede protiv Rhysa McKeeja. Taj meč održan je još u osmom mjesecu 2020. godine, a Dan Hardy tada je bio jedan od UFC-ovih komentatora. Hardy je već tada predlagao uparivanje Usmana i Chimaeva, a tri godine kasnije taj meč konačno ćemo i gledati.

Hardy više nije UFC-ov zaposlenik, ali stručne analize redovno izbacuje na svom ‘‘Full Reptile‘‘ YouTube kanalu. Jedva čekamo analizu ovog meča, ali zasad se pozabavite UFC-ovom kompilacijom Khamzatovih spektakularnih pobjeda prekidom.

Linker
20. travanj 2024 09:20