UFC

Paulo Costa pred istekom je ugovora s UFC-om: Otkrio je mizerni honorar koji je dobio za meč s Vettorijem

Paulo Costa

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov borac srednje kategorije raduje se testiranju tržišta i novih opcija

Još uoči meča protiv Lukea Rockholda proteklog vikenda na UFC 278 eventu, Paulo Costa je isticao kako je to njegov posljednji meč prema trenutnom ugovoru koji ima s UFC-om. Znalo se da će Costa stoga doći što motiviraniji kako bi se prikazao u najboljem mogućem svjetlu uoči izlaska na tržište slobodnih boraca.

Costa je na kraju došao do pobjede jednoglasnom odlukom, a on i Rockhold pružili su najuzbudljiviji meč večeri. Nije ovaj put Costa imao problema ni na vaganju te je sve odradio profesionalno. Njegov ugovor ipak nije tu završio. Costa je u razgovoru za Ag. Fight otkrio kako mu je ipak preostao još jedan meč.

‘‘Ostao je još jedan, a mogao bi ga odraditi u prosincu (12. mjesec) ili siječnju (1. mjesec).‘‘, a zatim je otkrio je li otvoren za potpisivanje novog ugovora.

‘‘Sve ovisi o pregovorima. Moram gledati više na sebe. UFC je sjajna promocija i svaki MMA borac sanja biti ovdje. Ali mislim da imam i druge mogućnosti za boriti se, uključujući boks. Volim boks, a tamo je i dobar novac također.

Costa je sinoć gostovao i u MMA Houru, a tamo je također istaknuo kako mu je preostao jedan meč prema trenutnom ugovoru, a vidljivo je kako nije zadovoljan postojećim uvjetima. Otkrio je Brazilac koliko je prošle godine zaradio za meč protiv Marvina Vettorija, a radi se o uistinu mizernoj cifri za borca na ovoj razini.

‘‘Preostao mi je još jedan meč prema ugovoru. Da, radujem se tome da ću biti slobodan na tržištu. Neću vas lagati, ja sam na visokoj, visokoj razini, a borim se protiv najboljih u kategoriji. Moj ugovor je zastario. Kad sam se borio protiv Marvina Vettorija, zaradio sam 35 tisuća dolara.‘‘, otkrio je Paulo.

Dakle šestorangirani izazivač srednje kategorije i bivši izazivač za titulu u srednjoj kategoriji na jako je niskom honoraru i UFC će morati dati puno bolju ponudu da ga zadrže.

Kad je u pitanju posljednji nastup prema trenutnom ugovoru, Costa ne taji da bi se najradije borio za titulu, ali svjestan je kako se to gotovo sigurno neće dogoditi i stoga je odabrao alternativu.

‘‘Ako bih ja birao, to bi bio meč protiv Adesanye, ali vidjet ćemo. Puno je imena u konkurenciji. Tu je i Derek Brunsona. Što ima Derek Brunsone, ti kukavice? Želiš li se boriti? Ne znam, ali mislim da on ne bi pristao.‘‘, rekao je Costa uz smiješak.

Brazilac se pobjedom protiv Rockholda vratio na pobjedničke staze nakon što su ga porazili Israel Adesanya i Marvin Vettori. 31-godišnji ‘‘Borrachinha‘‘ nije najbolji borac srednje kategorije, ali jedan je od najuzbudljivijih i UFC će puno izgubiti ako ne uspiju potpisati novi ugovor s njim.

Linker
22. travanj 2024 10:24