UFC

PFL-ov osvajač i prvak u poluteškoj kategoriji pao na doping testu! Povlači se iz turnira

Rob Wilkinson 

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
PFL će očito morati poraditi na doping kontrolama jer nije slučajno da deset boraca padne ovako kratkom vremenskom razdoblju.

Nastavlja se lančana reakcija pada PFL-ovih boraca na doping testu. Nakon što je nedavno na nedozvoljene supstance bili pozitivno njih čak devet, danas su se pojavile vijesti kako je osvajač i prvak poluteške kategorije zaokružio taj broj na deset. Među njima je Thiago Santos, a danas je pao i njegov posljednji protivnik.

Rob Wilkinson je također, naime, pozitivan na doping. Atletska komisija države Nevade je u njegovim uzorcima pronašla nedozvoljena sredstva, a nije specificirano o kojim se sredstvima točno radi. Wilikinson u PFL-u ne zna za poraz, a iz ove sezone se povlači i neće mu biti dozvoljeno da nastavi natjecanje.

Wilkinson se idućega tjedna trebao boriti protiv Tyja Floresa u sunaslovnoj borbi PFL 4 priredbe, ali kako je pozitivan na doping, njegovo mjesto će zauzeti veteran Dan Spohn.

Kakvu će točno kaznu Wilkinson dobiti se ne zna, a komisija će o njoj odlučivati nekad u šestom mjesecu. On je ukupno deseti borac koji je ove sezone pozitivan na doping, a ovo svakako ne izgleda dobro za PFL. Prošle godine je sa četiri uzastopne pobjede došao do glavne nagrade od milijun dolara, a sada se više neće smjeti natjecati.

PFL će očito morati poraditi na doping kontrolama jer nije slučajno da deset boraca padne ovako kratkom vremenskom razdoblju.

Linker
30. travanj 2024 04:41