UFC

‘Probudio sam se, popio kavu, prošetao psa, ali nešto je bilo drukčije‘: Bivši UFC-ov prvak najavio povratak borbama

Jan Blachowicz

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
41-godišnji poljski poluteškaš nije se borio od kraja sedmog mjeseca prošle godine

UFC-ova poluteška kategorija treba ponešto osvježenja pri vrhu. Alex Pereira trenutno suvereno vlada kategorijom, a dvojicu od prve trojice izazivača, ‘‘Poatan‘‘ je već porazio.

Trećerangiranog Jamahala Hilla brutalno je nokautirao u četvrtom mjesecu ove godine, a prvorangiranog Jirija Prochazku već je dvaput porazio nokautima u drugoj rundi. Pereiri kao najlegitimniji izazivač preostaje drugoplasirani Magomed Ankalaev, a prema svemu sudeći, Dagestanac će postati sljedećim izazivačem.

Iako je Pereira odradio samo četiri meča u poluteškoj kategoriji, iza sebe ima pobjedu i nad brojem četiri na ljestvici izazivača. Jan Blachowicz također je gubio od sjajnog Brazilca, još u sedmom mjesecu prošle godine. Poljak je zapravo pružio najbolji otpor kad su u pitanju poluteškaši, a borbu je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Uvjeren je Blachowicz kako je trebao slaviti u tom meču, ali dvojica od ukupno tri suca nisu se složila i Pereira je otišao kući s pobjedom. Blachowicz nakon tog meča nije nastupao, a pobjedu nije upisao još od petog mjeseca 2022. godine. Jan je tada porazio Aleksandra Rakića, nakon što je srpski borac ozlijedio koljeno početkom treće runde. Uslijedio je remi s Magomedom Ankalaevim i spomenuti poraz od Alexa Pereire, a Blachowicz je nakon toga uzeo nešto dulju pauzu.

No, čini se kako je povratak poljskog poluteškaša sada na vidiku. Jan se danas oglasio putem društvenih mreža i najavio je povratak u kavez.

‘‘Probudio sam se jutros, popio sam svoju najdražu kavu, prošetao sam psa i igrao sam se s Janom mlađim. Normalan dan, ali nešto je bilo drukčije. Nazvao sam UFC-ov ured i rekao sam im: ‘Upišite me za prosinac (12. mjesec)‘.

Osjećam da se vraća moja stara verzija. Vraćam se.‘‘, poručio je Blachowicz svojim pratiteljima.

Mnogi će unaprijed otpisati Blachowicza jer je u drugom mjesecu ove godine proslavio 41. rođendan, ali činjenica je da Jan nije pružio loša izdanja u posljednja dva nastupa. Imao je jako tijesne bitke s Ankalaevim i Pereirom, dvojicom vjerojatno najboljih boraca u kategoriji. Ako Jan može vratiti nekadašnju formu, imat će štošta za reći i u mečevima koji slijede.

Možda je vrijeme i za taj revanš s Aleksandrom Rakićem, iako se ‘‘šuška‘‘ kako će srpski poluteškaš nastupiti krajem devetog mjeseca na eventu u Parizu. Nije isključeno da se borci nađu negdje između.

Linker
28. kolovoz 2024 13:45