UFC

Pronađen odličan protivnik za Dos Anjosa, no on nažalost nije Makhachev

Rafael dos Anjos

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Renato Moicano hrabro je prihvatio suprotstaviti se svom poznatom sunarodnjaku

UFC je ispunio želju Rafaela Dos Anjosa te će bivši prvak lake kategorije ostati na programu UFC 272 priredbe, gdje će nastupiti u sunaslovnoj borbi. Kao što smo još jučer otkrili, do problema je došlo nakon što je njegov planirani protivnik Rafael Fiziev dobio pozitivan COVID-19 test, ali srećom po Brazilca, odmah se javilo nekoliko itekako relevantnih imena sa željom da uskoče u tu borbu.

Zamjenski protivnik ipak neće biti Islam Makhachev, kojeg su mnogi poželjeli gledati samo tjedan dana nakon što je demolirao Bobbyja Greena te koji je sam izrazio interes. Pretpostavljamo da on UFC-u nije niti bio opcija, posebno nakon što im se svidjela ponuda jednog drugog borca koji se nedavno borio i uvjerljivo slavio. Riječ je o Renatu Moicanu.

Njega je UFC odmah odabrao, ali problem je bio u tome što se on nalazi u Brazilu. Nakon što su provjerene sve pravne situacije, Moicano je pozvan na borbu, a on je taj poziv prihvatio. Također je prihvatio ideju da borba i dalje ostane na pet rundi. Jedino što se mijenja je kategorija.

Budući da Moicano ipak neće stići skinuti kilograme na vrijeme, određena je težinska granica od 72.5 kilograma, za što se pretpostavlja da im ne bi trebao biti problem. Uostalom, Moicano se većinu karijere borio u perolakoj kategoriji, odnosno skidao je na 66 kilograma.

32-godišnji Moicano (16-4-1, 8-4 UFC) trenutno je unutar niza od dvije pobjede prekidom. Posljednju borbu imao je prije dva i pol tjedna, kad je gušenjem savladao Alexandera Hernandeza. Otkako je prešao u laku kategorije nalazi se na tri pobjede iz četiri nastupa, a poraz mu je nanio upravo borac kojeg će ovim putem zamijeniti, Rafael Fiziev.

Pet godina stariji Dos Anjos (30-13, 19-11 UFC) nije se borio od studenog 2020. godine, kad je sudačkom odlukom nakon pet rundi savladao Paula Feldera. Bio je to njegov povratak u laku kategoriju, čiju je titulu u ožujku 2015. godine osvojio te jednom obranio, nakon što je osam borbi prije toga odradio u velteru.

Linker
23. travanj 2024 05:59