UFC

Puca ljubav između UFC-a i McGregora? ‘Vrata mi trebaju biti širom otvorena, moje strpljenje popušta‘

Conor McGregor

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Najveća svjetska MMA zvijezda želi se vratiti u kavez, ali UFC odugovlači

Nešto nije u redu s povratkom Conora McGregora u UFC-ov kavez i to je svima već jasno. Irac je još u sedmom mjesecu 2021. godine slomio nogu u meču protiv Dustina Poiriera i znalo se da će oporavak biti dug i mukotrpan.

No, McGregor već neko vrijeme trenira, odrađuje sparinge i nerijetko objavljuje snimke s treninga na kojima dobro izgleda. Odradio je Conor i trenersku ulogu u sklopu ovosezonskog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a on i Michael Chandler trebali su se obračunati nešto poslije završetka sezone. Taj meč još uvijek čekamo, a trenutno nije niti poznat McGregorov datum povratka.

Vratio se Conor čak i pod USADA-in antidopinški protokol, ali ni to nije bilo dovoljno da UFC napokon objavi njegov povratak. Nedavno je Conorov trener John Kavanagh otkrio kako UFC nema Conora u planu za UFC 300 event, već njegov povratnički meč planiraju zakazati za ljeto 2024. godine. Teško je reći koliko ima istine u toj priči, ali sudeći po onom što je Conor rekao u Saudijskoj Arabiji tijekom intervjua za TalkSPORT, situacija između njega i UFC-a nije bajna.

‘‘Ljudi ovdje u Saudijskoj Arabiji pričaju o meču između mene i Mannyja Pacquiaoa, a UFC ne priča o ničemu. Dajte mi nešto. Razumijete što govorim? Trebao sam se vratiti u travnju (4. mjesec) 2024. godine. Jedno vrijeme se spominjao čak i prosinac (12. mjesec) ove godine. Nikad nisu nekog tretirali na ovakav način, unatoč svim brojkama koje sam donio u ovu igru. Ja prodajem više od svih ostalih boraca zajedno, zar ne? Nitko u povijesti ove igre nije tretiran na ovakav način kako se trenutno odnose prema meni. Uzevši u obzir što sve donosim za kompaniju, vrata bi trebala biti širom otvorena. Ali ja čekam i čekam i čekam. Moje strpljenje popušta s tim čekanjem.‘‘, poručio je McGregor.

Irac obično hvali UFC u svojim javnim obraćanjima i nismo navikli da ovako iskritizira UFC. Ali zbilja je nejasno što čekaju UFC-ovi čelnici, ako je Conor spreman i željan borbe. UFC 300 savršena je prilika za njegov povratak, ali možda Dana White i UFC jednostavno stvaraju određenu neizvjesnost prije nego objave Conorov povratak na tom velikom eventu u travnju (4. mjesec).

Vrijeme će pokazati.

Linker
03. svibanj 2024 22:10