UFC

Rafael Dos Anjos dominantno savladao nevjerojatno izdržljivog i srčanog Moicana

LAS VEGAS, NEVADA - MARCH 05: Rafael Dos Anjos of Brazil and Rafael Fiziev of Kazakhstan fight in their lightweight bout during UFC 272 at T-Mobile Arena on March 05, 2022 in Las Vegas, Nevada. David Becker/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

 DAVID BECKER Afp
Bivši UFC prvak lake kategorije potvrdio je kako njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo

Mnogi su se pitali kako će Rafael Dos Anjos izgledati nakon 16 mjeseci izvan Octagona. S razlogom jer ipak mu je 37 godina i veliki broj borbi iza njega. No, u svom 31. UFC nastupu potvrdio je kako njegov pad još uvijek nije došao. Istina, Renato Moicano uskočio je kao zamjenski borac, no RDA je pokazao kvalitetu i prije svega veliku svježinu, budući da je lakoćom odradio pet rundi u gotovo istom tempu. Zapravo, da je bilo potrebno do kraja sve odraditi u jednakom tempu, sigurno bi to i napravio.

Moicano je došao dokazati se nakon odlične prošlomjesečne pobjede protiv Alexandera Hernandeza, no naišao je ipak na puno višu klasu od svog prethodnog protivnika. Dos Anjos je sjajno izgledao na nogama, a čim bi vidio priliku za rušenje, onda je to i odradio. Moicano je s leđa opasan borac, no ne kada je na njemu netko takve tehnike i vještine poput Dos Anjosa pa možemo reći da su prve dvije runde prošle kako smo opisali. Ponešto borbe na nogama, a onda rušenje i dominacija.

Treća runda bila je najuvjerljivija u cijeloj borbi. Moicano je vjerovao da tu može pronaći svoju priliku, ali već od početka počeo je primati tešku štetu. Sredinom runde počelo mu se zatvarati oko, a i krvarenja je bilo sve više. Jednom ga je RDA udarcem i poslao na pod, no nije se Moicano predavao. Tražio je svoju priliku, prolazio je kroz udarce, ali bez efekta. Na kraju runde liječnik je pregledao Moicano, bilo je blizu prekida, ali on ipak nije došao.

Nova dominacija dogodila se u četvrtoj rundi, gdje Moicano više nije uspijevao odgovarati na gotovo nikakav način. Nekoliko puta bio je sudac Marc Goddard blizu prekida, ali dozvolio je Moicanu da ostane u borbi do kraja runde. Između četvrte i pete namjeravao je prekinuti, no u razgovoru s Moicanom odlučio je pružiti mu još jednu priliku. Već poprilično oštećeni Renato dao je sve od sebe, čak je u nekoliko navrata jako dobro pogodio Dos Anjosa, koji je usporio i zapravo radio onoliko koliko mu je bilo potrebno. Nevjerojatno srce prezentirao je Moicano, no to mu u ovom slučaju nije bilo dovoljno za ništa više od poneke pohvale onih koji cijele tako što. Za njegove zdravlje možda bi bolje bilo da je ranije odustao, no prihvatio je borbu na pet rundi i onda je odradio. Na tome mu svaka čast.

Što se tiče Dos Anjosa, on je ponovno relevantan kandidat za vrh i bit će zanimljivo popratiti koga će mu UFC iduće namijeniti.

Linker
19. travanj 2024 00:28