UFC

Rakiću je žao Yana i smatra da je drugi put zaredom pokraden; Bisping ne misli da se radi o ‘krađi‘

Sean O‘Malley vs. Petr Yan

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Mnogi profesionalni borci mišljenja su da je Petr Yan definitivno zaslužio pobijediti O‘Malleyja

Čini se kako će meč između Seana O‘Malleyja i Petra Yana nešto dulje biti jedna od glavnih tema u MMA svijetu. Brojni MMA borci prokomentirali su bodovanje tog meča, a činjenica je da većina vidi Yana kao pobjednika i kao onog kog su ‘‘pokrali‘‘ suci.

Preko 30 UFC boraca oglasilo se putem Twittera s mišljenjem da se radi o ‘‘krađi‘‘, a svi medijski predstavnici koji su bodovali ovaj meč, bodovali su ga u korist Yana. Postoje ipak brojni argumenti koji opravdavaju sudačko bodovanje i u korist O‘Malleyja.

Srpski borac Aleksandar Rakić također je bio jedan od onih koji vide Yana kao pokradenog u ovom meču. ‘‘Raketa‘‘ je putem Twittera napisao:

‘‘Žao mi je zbog Petra Yana. Ovaj tip pokraden je drugi put zaredom.‘‘

Među onima koji su stali u obranu ove sudačke odluke našao se Michael Bisping. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije i trenutni UFC-ov komentator, putem svog YouTube kanala osvrnuo se na taj meč i sami ishod.

‘‘Bio je to jako tijesan meč, jako, jako tijesan. Mislim da je ‘Sugar‘ Sean dobio prvu rundu jer Yan i inače jako sporo ulazi u meč. Na kraju meča smatrao sam da je Yan pobijedio, ali mislim da se ne radi o krađi. Bio je to tijesan meč, a prvi kriterij koji se gleda jeste nanesena šteta. Ako pogledate Yana, mislim da je vidljivo kako je on borac kojem je naneseno više štete.‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

Mišljenje putem naše ankete mogli ste i vi iskazati, a možete još uvijek, jer anketa se zatvara danas u 23:59h. Nakon gotovo 1500 glasova, 64 posto vas smatra da je Yan zaslužio pobjedu, dok je 26 posto glasača naklonjeno O‘Malleyju. Samo 11 posto smatra da je meč trebao završiti neriješenim ishodom. Anketi možete pristupiti OVDJE, a nema sumnje da ćemo još slušati i čitati o ovoj borbi.

Linker
15. travanj 2024 03:41