UFC

Remek djelo matchmakinga: Uriah Hall i Sean Strickland na UFC 265 priredbi

Uriah Hall
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odrađeno je jedno od, u posljednje vrijeme, boljih uparivanja unutar UFC-a

UFC-ova srednja kategorija u posljednje je vrijeme sve uzbudljivija, dolaskom novih boraca do vrha, ali i nizovima kakve imaju neki drugi, posebno na rubu ulaska u ranking ili u Top 10. Tako su se u posljednje vrijeme istaknula dva borca koji svoje ambicije vide u borbi za tron, a oni su sad i međusobno upareni u borbi kojom će se saznati čije su ambicije realnije. To su Uriah Hall i Sean Strickland, koji će se boriti na UFC 265 priredbi.

36-godišnji Uriah Hall (17-9, 10-7 UFC) dugo je vremena glasio kao neiskorišteni veliki potencijal, no moguće da je taj potencijal napokon krenuo ispunjavati, budući da se prvi put u UFC karijeri nalazi unutar niza od četiri pobjede. Posljednju je ostvario ovog proljeća nad Chrisom Weidmanom, no u borbi u kojoj nije uputio niti jedan udarac, nego je blokirao Weidmanov, nakon kojeg je bivšem prvaku pukla noga. Hall se trenutno nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača srednje kategorije, točno ispod niza onih koji se nalaze na jednu ili dvije pobjede od napada na titulu.

Svoju ambiciju pridružiti im se pokušat će Hall ostvariti pobjedom protiv Seana Stricklanda (23-3, 10-3 UFC), borca uistinu inspirativne priče. "Tarzan" se trenutno također nalazi unutar niza od četiri pobjede, ali posljednje tri je ostvario nakon povratka borbama poslije teške prometne nesreće koju je jedva preživio i dvogodišnje oporavka od iste, a nakon koje su mu mnogi prognozirali kako se više neće boriti. On im je uzvratio povratkom, podizanjem u srednju kategoriju te prezentacijom najbolje forme u karijeri. Od ovog 30-godišnjaka se najbolje stvari tek očekuju. Nakon što je posljednjom pobjedom našao svoje mjesto unutar rankinga, sad će loviti poziciju u Top 10.

Borba je zapravo pravo malo matchmaking remek djelo iz razloga što će i stilski biti više nego uzbudljivo pratiti ovaj okršaj. Hallova stand up tehnika je melem za oči, posebno ako ima protivnika uz kojeg će ju moći prezentirati. Strickland bi trebao biti taj, budući da će on tražiti priliku kroz svoj boks, koji krasi sjajan rad nogu i vrhunski direkt, ali i verbalne provokacije tijekom borbi, po kakvima je također poznat.

UFC 265 održava se 7. kolovoza na za sada nepoznatoj lokaciji. Poznato je kako će se na njemu Amanda Nunes i Julianna Pena boriti za titulu ženske bantam kategorije, no mnogi se nadaju kako se ovdje radi o priredbi na kojoj će svoje mjesto naći Francis Ngannou i Derrick Lewis.

Linker
17. svibanj 2024 23:04