UFC

Rob Font upoznao Adriana Yaneza s elitnom razinom: Ekspresno je prekinuo Yanezov pobjednički niz

Rob Font (lijevo) vs. Adrian Yanez

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
35-godišnji Rob Font ušao je u meč kao autsajder, a ‘‘bookmakeri‘‘ su napravili veliku pogrešku

Vrlo zanimljive mečeve pružili su nam Christian Rodriguez i Raul Rosas te Kevin Holland i Santiago Ponzinibbio, a nakon njih uslijedio je još jedan meč od kojeg se puno očekivalo. Rob Font i Adrian Yanez garancija su uzbudljivog obračuna u stojci, a dvojica boraca bantam kategorije apsolutno su očekivali opravdanje.

Font je odmah od prve sekunde krenuo u konkretnu akciju i lijepo je pogodio desnim krošeom. Yanez je općenito poznat kao borac koji nešto sporije ulazi u mečeve i zapravo analizira protivnikove reakcije prije nego krene u ozbiljniju akciju. Pogodio je ipak Yanez desnicom u dva navrata već u prvoj minuti i podosta akcije vidjeli smo već u prvih 60 sekundi. Font je jako dobro krenuo koristiti svoje glavno oružje - prednji direkt. Sredinom runde borci su se našli u klinču, a Font je jako lijepo pogodio desnim aperkatom, a zatim i direktom. Našao se Yanez u određenim problemima narednih 30-ak sekundi, a Font ga je uništavao sjajnim boksačkim kombinacijama.

Ubrzo je Yanez završio uzdrman na tlu nakon sjajnog udarca desnim krošeom i Font je s nekoliko udaraca iz gornje pozicije dokrajčio posao. Nakon Raula Rosasa kojeg je ‘‘školovao‘‘ Christian Rodriguez, ‘‘školica‘‘ je dočekala i Adriana Yaneza. Ušao je Yanez u ovaj meč s 5-0 omjerom unutar UFC-a, ali Rob Font je šestoplasirani borac u poretku izazivača, a danas je pokazao zašto je tako visokoplasiran.

29-godišnji Yanez u meč je ušao kao 12. borac u poretku izazivača, a unatoč tome što je Font bio u nizu od dva uzastopna poraza, Yanez se ovdje upoznao s razinom znatno višom od one na kojoj se dosada borio.

Osim Fonta, pobjednici ove borbe su i gledatelji, jer od prve do posljednje sekunde gledali smo odličan meč. Šteta što je borba potrajala nešto kraće od tri minute.

Linker
25. travanj 2024 14:50