UFC

Robbie Lawler otkrio koji mu je od njegovih ratova draži: ‘Drago mi je što sam imao priliku pokazati se‘

Robbie Lawler

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije sve je bliže kraju svoje bogate karijere

UFC-ov veteran Robbie Lawler akter je nekoliko mečeva koji pripadaju najboljima u povijesti promocije. ''Ruthless'' je poznat kao pravi ratnik, a njegovi mečevi protiv Carlosa Condita, Roryja MacDonalda, Nicka Diaza i Johnyja Hendricksa pravi su klasici.

Meč koji ipak donekle odstupa svakako je onaj drugi protiv Roryja MacDonalda. Lawler i Rory sredinom 2015. godine pružili su nam nešto više od četiri runde krvavog rata, a Lawler je na koncu slavio tehničkim nokautom. Njihova uništena lica obišla su svijet, a Lawler je uspješno obranio titulu prvaka UFC-ove velter kategorije.

Pola godine nakon toga uslijedio je meč protiv Carlosa Condita. Nije Lawlera teška makljaža promašila niti u toj borbi. Ovaj put meč je potrajao svih pet rundi, a Lawler je slavio podijeljenom sudačkom odlukom. 176 značajnih udaraca zadao mu je Condit, a MacDonald ga je pogodio sa 86 značajnih udaraca.

Lawler će ovog vikenda nastupiti na UFC 276 eventu, a protivnik će mu biti Bryan Barberena. Još jedan klasik mogli bi gledati, a ususret nadolazećem eventu, Lawler je dobio teško pitanje od strane MMA Fightinga. Naime, Robbie je upitan koji bi meč gledao do kraja svog života, da mora birati između svoje druge borbe s Roryjem i one protiv Condita.

''Vjerojatno bih odabrao meč s Roryjem. Borba protiv Condita bila je jako dobra, ali atmosfera na UFC 189 priredbi bila je sjajna. Irski fanovi bili su u punoj snazi i atmosfera je bila vrhunska. Obojica smo se došli boriti.'', objasnio je Robbie.

UFC 189 priredba inače je ona priredba na kojoj se McGregor borio protiv Chada Mendesa. Održana je pred 16 tisuća ljudi u MGM Grand Areni u Las Vegasu i atmosfera je uistinu bila sjajna.

Takvi ratovi ostavili su traga na Lawleru. Nakon pobjede nad Conditom uslijedio je poraz od Tyrona Woodleyja, nokautom u prvoj rundi. Pobjedama se vratio u tijesnom meču protiv Cerronea, no onda su uslijedila četiri poraza u nizu. U svom posljednjem nastupu Lawler je savladao Nicka Diaza, ali jasno je kako su najbolji dani iza 40-godišnjeg Robbieja. Svjestan je on toga i sam, ali sretan je zbog svega što je prošao u karijeri.

''Takve stvari su iza mene. Bile su to uzbudljive borbe. Drago mi je što sam imao priliku pokazati tko sam iznutra, jer puna puta ste mogli vidjeti borilački duh. Sretan sam jer sam stavljen u situacije gdje su takve stvari mogle isplivati na površinu i gdje sam mogao pružiti takve nastupe. Naravno da to ima veze i s protivnicima s kojima sam se borio, ali i s onim što je unutar mene. Također, moram zahvaliti i trening partnerima koji su me pripremili za takve mečeve, kao i svojim trenerima. Drago mi je što sam došao do tih pobjeda. Sada imam mnogo trening partnera koji trebaju pomoć i stoga se fokusiram na takve stvari. Kako biti bolji nego jučer? To su stvari kojima se sada bavim.'', objasnio je Lawler.

Što reći, osim da je Robbie Lawler borac kojeg jednostavno ne možete ne voljeti. Miran, skroman, prizemljen, a istovremeno pravi divljak unutar kaveza. Karijeru je okrunio UFC-ovim pojasom koji je dvaput uspješno branio i radi se o borcu koji će zasigurno biti dijelom UFC-ove Kuće slavnih.

Hoće li pobijediti Bryana Barberenu u noći sa subote na nedjelju? Možda hoće, možda neće, ali sigurno će pružiti još jedan srčan nastup.

Linker
20. travanj 2024 03:35