UFC

Robert Whittaker: Till se protiv Gasteluma borio prekrasno

Robert Whittaker
 screenshot/Youtube
Robert Whittaker pohvalio je Darrena Tilla i njegov nastup u borbi protiv Kelvina Gasteluma. Izjavio je kako se Englez borio prekrasno te kako će u srednjoj kategoriji vjerojatno biti bolji borac nego što je bio u velteru.

Whittaker je vrlo važnu borbu za UFC-ovu srednju kategorije prokomentirao u svom Podcastu. Komentar koji je tim putem dao je mnoge iznenadio, budući da je većina fanova ostala razočarana borbom Tilla i Gasteluma. No, Whittaker nije jedan od njih. On je rekao kako je mogao uživati u onome što je Englez tim putem pokazao.

"Till je pogodio veliki broj čistih udaraca. Mislim kako je poništio udaračke sposobnosti Gasteluma tako što je odlično izlazio nakon direkta, a i pravovremeno je ulazio u klinč. Mislim kako je bilo prekrasno. Till je u borbu ušao sa sjajnom taktikom koju je savršeno proveo u djelo. Gastelum je inače jako podcijenjen borac, on je zapravo izuzetno opasan udarač", rekao je bivši prvak koji se za Gasteluma ove godine pripremao, ali ozlijedio se samo dan prije njihove borbe.

Darren Till sigurno će ostati u srednjoj kategoriji, gdje je odmah skočio u Top 5 poredak i otvaraju mu se mnoge sjajne opcije. Whittaker, koji je također postao borac srednje kategorije nakon što se prvobitno borio u velteru, smatra kako mu je to odlična odluka.

“Till je izgledao jednako dobro kao u velteru, ako ne i bolje od toga. Zapravo, bit će bolji u ovoj kategoriji jer više neće morati prolaziti kroz teška skidanja kilograma", donio je svoj zaključak bivši prvak, koji bi se u Octagon trebao vratiti početkom iduće godine. Jedan od glavnih kandidata za njegovog protivnika je upravo Darren Till.

Linker
24. travanj 2024 12:59