UFC

Sean O‘Malley predložio da se organizira borba za privremeni pojas protiv starog znanca početkom godine

O‘Malley i Vera

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Sterling je već nekoliko puta rekao da se neće boriti do polovice iduće godine

Sean O‘Malley je prošlog mjeseca na UFC 280 priredbi došao do najveće pobjede u svojoj karijeri svladavši Petra Yana podijeljenom sudačkom odlukom. Preuzeo je tako Sean njegovo prvo mjesto na službenoj rang ljestvici, tako da bi u teoriji on trebao biti sljedeći izazivač za Aljamaina Sterlinga.

No, šanse da se to sada dogodi su veoma male. U posljednje se vrijeme puno govori o povratku Henryja Cejuda i napadu na titulu u bantam kategoriji, no Sterling je također rekao kako se ne namjerava boriti do polovice iduće godine. Kako je dosta vjerojatno da će mu tada protivnik biti Cejudo, O‘Malley nema ništa protiv privremenog pojasa:

‘‘Razumijem, Aljo skida puno kilograma. Vjerojatno je već negdje na 75-77 kilograma, i vjerojatno si misli kako ne želi skidati kilograme idućih nekoliko mjeseci. On želi čekati osam mjeseci, razumijem, ali reci da sam ja spreman u trećem mjesecu protiv sljedećeg tipa na redu, a to je ‘Chito‘ Vera. Upravo je pobijedio Dominicka Cruza, Frankiea Edgara, dobre tipove‘‘, rekao je O‘Malley na svom YouTube kanalu.

‘‘Zašto ne bi smo imali privremeni pojas, a onda privremeni prvak da se bori protiv Sterlinga kad bude spreman? Mislim da je treći mjesec dobar za mene, volim se boriti u trećem mjesecu. Ako će tada imati veliku priredbu u Vegasu, vidjet ćete me tamo‘‘, zaključio je.

Čak i da se takvo nešto organizira, pobjednik bi vjerojatno opet čekao neki duži period na napad na titulu ukoliko se Cejudo uistinu vrati i sredinom iduće godine napadne pojas.

Linker
26. travanj 2024 23:08