UFC

Slavni boksački trener analizira meč Morena i Figueireda: ‘On je svestran, nema nikakve slabosti‘

Jun 12, 2021; Glendale, Arizona, USA; Brandon Moreno applies a choke hold for the victory against Deiveson Figueiredo during UFC 263 at Gila River Arena.,Image: 615454363, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Teddy Atlas ugledno je ime u svijetu boksa, a tijekom karijere radio je s boksačima poput Mikea Tysona

Pomalo u sjeni meča između Ganea i Ngannoua, ostala je nadolazeća borba u kojoj će se obračunati Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno. Radi se o trilogiji dvojice sjajnih boraca muha kategorije, a rukavice će ponovno ukrstiti na UFC 270 priredbi, koja se održava 22. siječnja.

Razumljivo je da su teškaši uzeli veći dio pažnje, naročito zbog cijele priče koja se veže uz Ngannoua i Ganea. Međutim, Moreno i Figueiredo oba put pružili su jako zanimljive mečeve, a naročito prvi put, krajem 2020. godine. Borba je tada okončana remijem, a Figueiredo je zadržao pojas. Ipak, u šestom mjesecu protekle godine, Moreno je došao prepun samopouzdanja i submissionom u trećoj rundi završio je Brazilca.

28-godišnji Meksikanac, krajem 2018. godine otpušten je iz UFC-a nakon dva poraza u nizu. Jedna pobjeda pod okriljem LFA promocije bila je dovoljna da se vrati u najjaču svjetsku MMA promociju. Četiri pobjede i dva remija upisao je Moreno nakon povratka, a iz nastupa u nastup, meksički borac oduševljava napretkom koji konstantno prezentira. Pitanje je može li Figueiredo napokon doći do pobjede protiv Morena, posebice ako Brandon opet pokaže napredak u odnosnu na prijašnji nastup.

Legendarni boksački trener Teddy Atlas odlučio se u svom podcastu The Fight with Teddy Atlas prihvatiti kraće analize tog meča. Uočava i Atlas kako Moreno konstantno napreduje te da je puno naučio nakon prvog meča s Figueiredom. Boksački trener cijeni i moć 34-godišnjeg Brazilca, no ipak je naklonjen Meksikancu.

''Morena vidim kao vrlo svestranog tipa. Ne vidim slabosti u njegovoj igri, a on će samo dodatno napredovati. Mentalni aspekt čini 75 posto ove igre. On sada shvaća koliko je dobar i da pripada tu gdje jeste. Mislim da u prijašnjim nastupima nije bio 100 posto siguran. Sada je 150 posto siguran da zaslužuje biti na vrhu, a činjenica je da itekako pripada. On je vođa čopora (u muha kategoriji).'', objasnio je Teddy Atlas.

U svakom slučaju, ne treba podcijeniti Deivesona Figueirda. Brazilac posjeduje zastrašujuću udaračku moć za tu kategoriju i također je svestran. Trenirajući s Henryjem Cejudom, zasigurno će pokazati neke novine u trećem nastupu protiv Morena. Sve u svemu, čeka nas još jedna sjajna borba za pojas UFC-ove muha kategorije.

Linker
19. travanj 2024 10:27