UFC

Šok za Blachowicza: Dana White otkrio kako se radi na ugovaranju druge borbe Jonesa i Reyesa!

 screenshot/Youtube
Iako je Jan Blachowicz bio poprilično siguran kako će postati idući izazivač za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, a i Jon Jones mu je to ponašanjem natuknuo, čini se kako UFC ima druge planove. Dana White je po prvi put otvoreno otkrio kako se radi na ugovaranju druge borbe Jona Jonesa i prošlog izazivača, Dominicka Reyesa.

Već prije nekoliko dana, Dana White je izjavio kako mu se sviđa ideja organizacije druge borbe Jona Jonesa i Dominicka Reyesa, ali da nije siguran koliko je to u ovom trenutku moguće. Naime, mnogi smatraju da je Reyes trebao odnijeti pobjedu u njihovoj prošlog mjeseca održanoj borbi. No, isto tako se samo dva puta u UFC povijesti dogodilo da je poraženi izazivač za titulu dobio još jednu priliku. I ovog puta se očekivalo da do toga neće doći, posebno nakon krasne pobjede Jana Blachowicza nad Coreyem Andersonom i Jonesovog ponašanja u dvorani odmah nakon toga.

No, sve vodi do zaključka kako vodstvo UFC-a nije impresionirano marketinškim potencijalom najboljeg poljskog borca te bi po treći put u povijesti mogli izazivaču dati popravni ispit. To je Dana White otkrio tijekom svog "live" prijenosa koji je jučer odradio putem Instagrama. Ova situacija zapravo malo podsjeća na posljednji put kad se to dogodilo. 2009. godine, Lyoto Machida svoju je prvu obranu titulu odradio protiv Shoguna Rue, a sudačka odluka kojom je došao do obrane je razbjesnila fanove. No, trenutno nezadovoljstvo nije niti blizu onome što se tada dogodilo. Shogun je ipak došao iz Pridea kao jedna od najvećih svjetskih MMA zvijezda, a Machida je bio tek "svježi" prvak, ne baš atraktivnog stila borbe. Fanovi su tada glasno tražili revanš, što je UFC na kraju ostvario, a Shogun je stvari stavio na svoje mjesto osvajanjem titule. Jones je ipak u drugačijoj situaciji, a niti Reyes nema ni približnu popularnost.

Blachowicz je protiv Andersona došao do sedme pobjede u posljednjih osam borbi. Ipak, na službenoj UFC ljestvici izazivača nije uspio preskočiti Reyesa. Čak je ostao iza dva ranija izazivača, Thiaga Santosa i Anthonyja Smitha. Nažalost po njega, jednostavno nije zanimljiv niti uvjerljiv, kako vodstvu UFC-a, tako niti novinarima koji slažu ljestvice kategorije. Ako se ovo potvrdi točnim, on će morati još malo pričekati, unatoč tome što je svoje šansu itekako zaslužio.

Linker
24. travanj 2024 20:08