UFC

Sonnen smatra da bi Jon Jones uskoro mogao postati nerelevantan: ‘Tri godine u MMA-u su vječnost‘

Chael Sonnen i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen); Instagram (jon Jones)
Chael je na svom YouTube kanalu prokomentirao Jonesovu dugu pauzu

Ako ste mislili da ste među rijetkima koje Jon Jones frustrira sa svojim prelaskom u tešku kategoriju, zasigurno niste jedini. Čini se kako ćemo preko tri godine čekati da Jones nastupi, a posljednji put smo ga gledali u drugom mjesecu 2020. godine.

Tada je još bio prvak UFC-ove poluteške kategorije, a na pomalo kontroverzan način slavio je protiv Dominicka Reyesa. Izazivač je djelovao bolje u prve tri runde, dok je Jones bio čisto bolji u posljednje dvije. Sudačke kartice ipak su otišle u korist Jonesa, a to je bio posljednji ‘‘Bonesov‘‘ nastup u poluteškoj kategoriji.

Po mnogima najbolji borac u povijesti odlučio je adekvatno se pripremiti za debi u teškoj kategoriji, a šuškalo se da će krajem 12. mjeseca odraditi debi. Stipe Miočić spominjao se kao mogući protivnik, no Dana White nedavno je u razgovoru za ‘‘The Mac Life‘‘ sve opovrgnuo te j otkrio kako Jonesa možemo očekivati na proljeće 2023. godine.

Chael Sonnen putem svog YouTube kanal dotaknuo se te teme, a Chael smatra kako se Jones igra sa svojom relevantnošću u ovom sportu. Sonnena više od duge pauze muči činjenica da Jones u tom periodu nije izgradio nikakvo rivalstvu, nikakvu zanimljivu podlogu za obračun s nekim od vrhunskih teškaša.

‘‘Nevjerojatno mi je da Jon Jones u ove tri godine nije kreirao nikakvu priču. Kad se ‘povukao‘ prije tri godine, svi smo se nadali da ćemo dočekati meč Jonesa i Ngannoua. Evo nas tri godine kasnije i još uvijek se istom nadamo. On (Jones) nije napravio apsolutno ništa. Ali zamislite koliko je toga mogao učiniti. On je mogao usmjeriti paljbu ka Cirylu Ganeu, mogao je lobirati ka meču protiv Curtisa Blaydesa, a mogao je ciljati i na Toma Aspinalla.‘‘, rekao je Sonnen, a zatim je nastavio.

‘‘On je s UFC-om imao nesuglasice oko ugovora. Jon Jones mora odlučiti kako će to riješiti. On ima velikim problem. Tri godine pauzira i ništa nije promijenio. Tri godine u MMA-u su vječnost.‘‘

Teško se ne složiti sa Sonnenom po ovom pitanju. Jones konstantno najavljuje velike stvari, ali ništa od toga nije se kapitaliziralo, barem kad je teška kategorija u pitanju. Vrijeme je da se nešto konkretno dogodi po pitanju Jonesovog teškaškog debija, a krivnja se ne može svaliti samo na UFC.

Linker
24. travanj 2024 04:53