UFC

Stošićev protivnik najavio novo izdanje: 'Već sad mogu pobijediti većinu, prvu borbu nisam bio svoj'

Kennedy Nzechukwu
 screenshot
Kennedy Nzechukwu u borbu protiv Darka Stošića ući će nakon vrlo lošeg nastupa u UFC debiju i svakako mora odraditi bolji nastup ukoliko misli potvrditi svoj veliki potencijal. To je i najavio, dodavši kako svoju prvu UFC borbu nije niti pogledao.

Nzechukwu (6-1, 0-1 UFC) je u UFC došao preko showa Dana White's Contender Series, gdje je nastupio dva puta. Pobjeda u prvom nastupu mu je osigurala tek drugu priliku, no nju je onda iskoristio i postao dio elitne promocije. Pretposljednjeg dana mjeseca ožujka borio se protiv Paula Craiga. Borbu je obilježila nevjerojatno loša taktika Nigerijca. Iako je dobio prve dvije runde, treću je rundu pristao ući Craigu u 'gard', odnosno poziciju gdje je ovaj najjači. Rezultat toga bila je pobjeda škotskog borca gušenjem trokutom samo 40 sekundi prije kraja borbe. Pred popravni ispit, koji će odraditi protiv Darka Stošića, Nzechukwu se prisjetio spomenute borbe.

"Nikad se nisam borio pred toliko ljudi, jednostavno sam počeo paničariti i usporio. Nisam znao što da radim, nisam išao udarcima, samo sam se kretao prema naprijed dok nisam stao. Nisam do danas pogledao tu borbu, strah me toga. To definitivno nisam bio ja. Govore mi da ju pogledam, ali odbijam jer bih onda tek mogao imati noćne more na tu borbu. Bio je to užasan nastup", opisao je Nigerijac svoje prvo UFC iskustvo na jučerašnjem druženju s medijima u Newarku.

To mu je ujedno bio i prvi poraz u karijeri. 194 cm visoki borac tako više nema nulu u toj rubrici, što je nešto što mnogima puno znači. Nerijetke su situacije gdje su borci na prvi poraz u karijeri odmah vezali još jedan ili dva, ali on najavljuje kako to kod njega neće biti slučaj.

"Moj omjer nije važan, samo moj idući nastup. Izgubio, pobijedio ili odradio neodlučenu borbu, samo želim odraditi kako treba. Znam da sam dobar borac, da sam već sad bolji od većine. Samo to moram pokazati. Zato ne volim pričati jer ono što govoriš ništa ne dokazuje, samo ono što pokažeš u kavezu. Ovog puta ćete vidjeti posloženijeg 'afričkog divljaka'", rekao je, dodavši nešto o tome kakav to točno namjerava biti:

"Namjeravam odraditi sjajan nastup, biti smiren i proračunat. Borac koji ide prema naprijed s ciljem da prođe kroz svog protivnika i završi ga."

Borba Stošića i Nzechukwua otvara glavni program priredbe u Newarku. Gledateljima u regiji puno će značiti informacija kako je to već u 21 sat.

Linker
19. travanj 2024 02:48