UFC

Sve je spremno za novi UFC-ov spektakl: Shevchenko i Grasso bez problema na vaganju, Maddalena se namučio

Valentina Shevchenko (lijevo) i Alexa Grasso (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Weekly)
Službeno vaganje je završeno, a u ponoć slijedi ceremonijalno vaganje

Svima nam je uvijek drago petkom poslijepodne pročitati kako je UFC-ovo vaganje uspješno prošlo i da nitko od aktera sutrašnjeg eventa nije prekoračio gornju granicu svoje težinske kategorije. Nažalost, rijetko se događa da svi borci odrade vaganje bez problema, ali danas se dogodilo!

Svih 22 aktera sutrašnjeg UFC Fight Night 227 eventa odradili su svoju profesionalnu dužnost i nitko nije došao pretežak na službeno vaganje. Valentina Shevchenko i Alexa Grasso kao predvodnice eventa nisu ništa prepustile slučaju i na vaganje su došle ispod gornje granice svoje kategorije. U mečevima za titulu nije dopuštena nikakva tolerancija i 125 ‘‘pounda‘‘ gornja je granica muha kategorije u kojoj sutra nastupaju. Obje borkinje težile su 124,5 ‘‘pounda‘‘ i meč za titulu službeno je potvrđen. Alexa Grasso branit će pojas, a osvojila ga je ranije ove godine porazivši upravo Valentinu Shevchenko.

Manjih problema bilo je sa sunaslovnom borbom večeri. Kevin Holland pojavio se na vagi sa 170,5 ‘‘lbs‘‘, što je ispod gornje granice velter kategorije, ali Jack Della Maddalena posljednji je stao na vagu. Australca se čekalo nešto dulje, a vaga se zaustavila točno na limitu velter kategorije (171 ‘lbs‘). Poprilično iscrpljeno izgledao je Maddalena na vaganju, a morao se u potpunosti skinuti kako bi prošao vagu. Nadamo se da će se uspješno oporaviti do sutrašnjeg eventa i da se skidanje kilaže neće odraziti na njegov nastup.

Niti jedan teškaški meč nije uključen u program sutrašnjeg eventa i stoga nema velikih razlika u kilažama među borcima koji će sutra nastupiti. Roman Kopylov i Josh Fremd zapravo su najteži borci koji su danas stali na vagu, a borcima srednje kategorije vaga je pokazala 185,5 ‘‘pounda‘‘.

Ceremonijalno vaganje održati će se u ponoć, a u videu ispod ovog teksta možete pogledati kako su izgledali borci na vaganju. U nastavku tekstu možete pročitati i kompletne rezultate vaganja.

UFC Fight Night 227 - rezultati vaganja (u lb)

Glavni dio priredbe:

Alexa Grasso (124.5) vs. Valentina Shevchenko (124.5)

Kevin Holland (170.5) vs. Jack Della Maddalena (171)

Raul Rosas Jr. (135) vs. Terrence Mitchell (135.5)

Daniel Zellhuber (156) vs. Christos Giagos (156)

Fernando Padilla (145.5) vs. Kyle Nelson (146)

Preliminarni dio priredbe:

Loopy Godinez (116) vs. Elise Reed (115.5)

Roman Kopylov (185.5) vs. Josh Fremd (185.5)

Edgar Chairez (126) vs. Daniel Lacerda (125.5)

Tracy Cortez (126) vs. Jasmine Jasudavicius (125.5)

Alex Reyes (155.5) vs. Charlie Campbell (155)

Josefine Knutsson (115.5) vs. Marnic Mann (115)

Linker
10. svibanj 2024 21:16