UFC

T.J. Dillashaw ne smatra Aljamaina Sterlinga opasnim borcem: ‘Tukao bih ga i sa spuštenim rukama‘

 TJ Dillashaw

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Dvojac je sve bliže dogovoru za međusobnu borbu

UFC-ov prvak u bantam kategoriji, Aljamain Sterling, odmah nakon velike pobjede protiv Petra Yana targetirao je svog novog protivnika. Iako su inače izazivači ti koji bi trebali prozivati prvaka i time si pokušati osigurati borbu, ovoga puta je to učinio prvak osobno. T.J. Dillashawa prvo je prozvao odmah nakon borbe, a nije ga štedio niti na konferenciji za novinare.

"Ovaj momak me konstantno prozivao i pričao o meni, o mojoj hrabrosti, o mojem borilačkom duhu. Pravi duh borca ima onaj koji nikada neće odustati, i ako mene pitate to sam i dokazao. Ako je itko mentalno slab, onda je to on. Taj momak je trebao steroide kako bi si katapultirao karijeru pobjedom protiv svih onih boraca. Cijela njegova ostavština je kompromitirana i ne mogu dočekati da ga udarim u glavu. Uživao bih u tome. On možda ima dobre vještine, ali je prljavi prevarant i stvarno bih volio priliku da ga našamaram i pokažem svima tko je stvarno svjetski broj jedan."

Dillashaw se sada osvrnuo na Sterlinga za Submission Radio i objasnio da ga uopće ne smatra opasnim borcem.

"On definitivno ima svojih prednosti, ima taj svoj dosadan način borbe, čudan stil, ali on ne predstavlja prijetnju. Mogao bih se s njim boriti spuštenih ruku i ne bih se morao brinuti da će me nokautirati zato jer on ne zna upakirati udarac kako treba. Prvu borbu (protiv Yana) dobio je na glup način, a pogotovo je glup bio način na koji je slavio tu pobjedu. Ali u drugoj borbi ga je pošteno pobijedio."

T.J. Dillashaw je operirao koljeno u kolovozu (8. mjesec) prošle godine odmah nakon pobjede protiv Coryja Sandhagena. To je bila prva njegova borba otkako mu je istekla dvogodišnja suspenzija zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Dillashaw se čak htio i ubaciti ispred Sterlinga u borbu protiv Petra Yana, ali to mu nije pošlo za rukom.

Od operacije koljena se oporavio, a sada valja vidjeti kako će prolaziti na USADA-inim dopinškim testiranjima.

Linker
27. travanj 2024 04:11