UFC

White iznio plan za Whittakera, dosta toga ‘ovisi o borbi Adesanye i Blachowicza‘

Robert Whittaker vs Darren Till
 JEFF BOTTARI
Bivši prvak u srednjoj kategoriji za idućeg protivnika najvjerojatnije neće imati Israela Adesanyu

Iako je prvi izazivač po službenom UFC-ovom rankingu, Robert Whittaker najvjerojatnije će morati upisati još jednu pobjedu prije novog napada na tron srednje kategorije.

Whittaker je od gubitka pojasa upisao pobjede nad Darrenom Tillom i Jaredom Cannonierom te je u potpunosti zaslužio priliku da se osveti Israelu Adesanyi. No, isto je tako bivši prvak poslije meča s Cannonierom govorio da bi za veliki revanš mogao biti spreman tek u ožujku ili travnju. Takve izjave predsjednik UFC-a protumačio je na svoj način pa je jedno vrijeme Dana White tvrdio kako Australac ne želi borbu s Adesanyom, što je Whittaker, naravno, vrlo brzo i demantirao.

U međuvremenu je UFC složio novi plan koji uključuje Adesanyin meč s Janom Blachowiczem. A pobijedi li 'Izzy' prvaka iz poluteške, jasno je i da će njegov povratak ili barem vrijeme njegovog povratka u srednju biti dosta upitno. Samim time, White ne želi gledati kako glavna imena iz srednje čekaju rasplet situacije pa je Whittakeru poručio da će svoju priliku morati izboriti preko još jednog protivnika.

"Mislim da borba za titulu za njega nije iduća na redu. Prije toga se mora boriti s nekim drugim, a ovisit će i o tome što će se dogoditi s Israelom i Janom. Vidjet ćemo", otkrio je Dana White na Q&A događaju za ESPN+ pretplatnike.

Tko će biti Whittakerov protivnik, u ovim trenucima nije službeno potvrđeno, ali se u posljednje vrijeme često spominje ime Paula Coste.

Linker
14. travanj 2024 16:35