UFC

Trener Alexandera Volkanovskog nije mogao uživo gledati revanš s Makhachevim: ‘Znao sam što se može dogoditi‘

Islam Makhachev vs.  Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Volkanovski je pokazao kako je uistinu pravi ratnik, no prihvaćanje ovog meča je bilo sve, samo ne pametan potez

Iako su mnogi slavili Alexandera Volkanovskog kada je na UFC 294 priredbi uskočio na ‘‘short notice‘‘ protiv Islama Makhacheva samo deset dana ranije, u isto vrijeme je svima bilo jasno da to vjerojatno nije pametna odluka jer je Islam uistinu strašan borac na kojega nikako ne treba ići bez punog kampa.

Na sve to, Volkanovski u kutu nije imao svog trenera, Eugenea Baremana. Sve je mirisalo na lošu večer, a to se ultimativno i ostvarilo jer je Islam na kraju slavio nokautom u prvoj rundi. Bareman je priznao da tada nije mogao ni uživo gledati meč jer se bojao što bi se moglo dogoditi:

‘‘S kompetitivne strane sam mu rekao da zaboravi na taj meč. Naravno, mi ćemo kao tim učiniti sve da iskoristimo to vrijeme koje imamo, ali realnost je takva da nismo imali previše šanse u tom meču. Ali kada UFC dođe s takvom ponudom, kaže vam da razmislite, opet sam imao osjećaj da bi se nešto takvo moglo dogoditi‘‘, rekao je Bareman za ‘‘She Loves The Gloves‘‘.

‘‘Nisam htio da budem u pravu, ali nažalost, bio sam. UFC je došao s dobrom ponudom, a ja zbog drugih neodgodivih obaveza nisam stigao ni otići u Abu Dhabi da mu budem u kutu. Nisam ni gledao meč uživo, znao sam što bi se moglo dogoditi‘‘, dodao je.

Volkanovski je pokazao kako je uistinu pravi ratnik, no prihvaćanje ovog meča je bilo sve, samo ne pametan potez. Za tjedan dana brani titulu u svojoj matičnoj perolakoj kategoriji, gdje ga čeka opasni Ilia Topuria.

Linker
25. travanj 2024 17:34