UFC

UFC 299 postigao vrhunske brojke, Dana White ističe: ‘Sean O‘Malley najveća je zvijezda u povijesti bantam kategorije!‘

Sean O‘Malley

 Megan Briggs/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik imao je širok osmijeh na licu dok je otkrivao brojke koje je postigao njihov event u Miamiju

UFC 299 event treći je UFC-ov event održan u Miamiju. Nije UFC pretjerano često gostovao u ponajvećem gradu na Floridi, ali sinoć održani UFC 299 mogao bi to promijeniti i UFC bi češće mogao dolaziti u Miami.

Naime, UFC 299 postigao je fantastične brojke. Još uoči samog eventa, društvenim mrežama kružila je informacija kako je UFC 299 event jedan od najuspješnijih UFC-ovih evenata kad je u pitanju zarada od prodanih ulaznica. Predviđalo se da će zarada iznositi 13,75 milijuna američkih dolara, što UFC 299 čini četvrtim najuspješnijim UFC-ovim eventom po zaradi od prodanih ulaznica.

Veću zaradu od prodaje ulaznica postigli su UFC 205, UFC 229 i UFC 264 eventi. Conor McGregor predvodio je sve tri priredbe, a UFC 299 nije niti imao McGregora na ‘‘fight cardu‘‘. Inače, UFC 205 održao se u Madison Square Gardenu, a Conor McGregor borio se s Eddiejem Alvarezom za pojas u lakoj kategoriji. 17,7 milijuna dolara UFC je zaradio od prodaje ulaznica za taj event, a prodano je 20427 ulaznica.

UFC 299 održan je u Kaseya Centeru u Miamiju, a prodano je 19165 ulaznica. Dana White danas je na konferenciji za medije otkrio kako je zarada čak nešto i veća od one koja se spominjala proteklih dana. Naime, UFC je uprihodio 14,14 milijuna dolara od prodanih ulaznica za UFC 299 priredbu. I dalje se radi o četvrtom najunosnijem eventu.

Tu se nameće pitanje: Postaje li Sean O‘Malley novom velikom megazvijezdom? Je li ‘‘Suga‘‘ zaštitno lice UFC-a?

Dana White smatra da je O‘Malley na jako dobrom putu ka takvom statusu. Nije tajna da UFC puno ulaže u promoviranje prvaka bantam kategorije, a UFC-ov predsjednik u hvalospjevima je jutros govorio o Seanovom liku i djelu.

‘‘Ovo je bila najveća bantamaška borba svih vremena. Ako se baziramo na energiju, uzbuđenje, zaradu od ulaznica i PPV, ovo je daleko najveća borba u povijesti bantam kategorije. Sean (O‘Malley) je na putu da dosegne Conorovu slavu. On je najveća zvijezda u povijesti bantam kategorije. Sada to možemo reći.‘‘, rekao je White.

Nepošteno je ipak sve zasluge za dobre rezultate ovog eventa pripisati Seanu O‘Malleyju. UFC 299 bio je krcat sjajnim imenima i vrhunskim uparivanjima. Mnogi su čak iznosili teoriju kako je UFC nakrcao ‘‘fight card‘‘ kako bi Seana O‘Malleyja kasnije prikazali većom zvijezdom nego što zapravo jest.

Nakon Whiteovih današnjih izjava, dojam je kako takve teorije itekako imaju smisla. Ali na kraju krajeva, teško je išta zamjeriti UFC-u. Odabrali su Seana O‘Malleyja kao borca kojeg žele graditi u megazvijezdu i na njima je da odlučuju kako će to napraviti.

Linker
11. travanj 2024 06:59