UFC

UFC ima novu ‘P4P‘ kraljicu nakon povlačenja Amande Nunes; Pogledajte promjene na rang ljestvicama

Amanda Nunes

 Andrew Chin/Zuma Press/Profimedia
Najbolja svjetska MMA organizacija ažurirala je svoje rang ljestvice

Interesantan UFC-ov event gledali smo proteklog vikenda, a u glavnoj borbi večeri obračunala su se dvojica rangiranih izazivača unutar srednje kategorije. Jared Cannonier održao je lekciju MMA-a Marvinu Vettoriju, a pobjedom je ostvario i mali skok u poretku izazivača.

Cannonier je uoči meča bio četvrti u poretku izazivača unutar srednje kategorije, a pobjedom nad Vettorijem zauzeo je treće mjesto. Vettori je uoči meča bio upravo na tom trećem mjestu, a Talijan je sada četvrti u poretku. Alex Pereira i dalje je rangiran unutar srednje kategorije, iako se odlučio na prelazak u polutešku kategoriju. Izuzmemo li njega s prvog mjesta, Cannonier je zapravo drugi izazivač u kategoriji, a prvo mjesto držao bi Robert Whittaker.

Nije to bila jedina promjena u srednjoj kategoriji. Dricus Du Plessis skočio je sa šestog na peto mjesto, iako nije nastupao proteklog vikenda. Nije nastupao niti Paulo Costa, ali Brazilac je pao s petog na šesto mjesto u poretku izazivača.

Ostale kategorije nisu doživjele nikakve značajne promjene, ali do promjene je došlo na ženskoj ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Amanda Nunes držala je prvo mjesto u tom poretku, ali Brazilka se službeno umirovila i UFC je trebao novu ‘‘P4P‘‘ kraljicu. Automatizmom je Alexa Grasso skočila s drugog na prvo mjesto i prvakinja muha kategorije sada je zapravo i najbolja UFC-ova borkinja.

Drugo mjesto na toj ljestvici zauzima Valentina Shevchenko, a top 3 zatvara Kineskinja Weili Zhang, prvakinja slamka kategorije. Taila Santos skočila je čak tri mjesta na ovoj ljestvici i sada je deseta.

Kod boraca je Jon Jones i dalje prvoplasirani na takvoj ljestvici, a iza njega su Alexander Volkanovski i Islam Makhachev.

Kompletnu UFC-ovu rang ljestvicu po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
28. travanj 2024 19:47