UFC

UFC-ov debitant prekinuo šutnju nakon kontroverzne scene: 'Moj trener je ispravno postupio!'

Robert Drysdale i Max Rohskopf
 Screenshot (Facebook, UFC)
Max Rohskopf konačno se oglasio i javno podržao svog trenera Roberta Drysdalea

Prva borba prošlog vikenda održane UFC-ove priredbe bila je jedna od glavnih priča tog događaja u Las Vegasu. Debitant u Octagonu Max Rohskopf (5-1) i njegov trener Robert Drysdale osvanuli su na naslovnicama brojnih svjetskih medija, a razlog je bilo njihovo natezanje oko prekida borbe.

25-godišnji borac iz Ohija i nekadašnji član Final Fight Championshipa, pod čijim je okriljem upisao tri pobjede, te je večeri po prvi puta poražen u svojoj profesionalnoj karijeri. Rohskopfu je, podsjetimo, u kavezu UFC-ovog APEX kompleksa s druge strane stajao Austin Hubbard, a njihov meč prekinut je nakon što je vidno iscrpljeni Max u pauzi između druge i treće runde odlučio odustati od nastavka borbe.

No, samom je prekidu tada prethodila jedna nesvakidašnja scena koja nam je donijela razgovor između Rohskopfa i njegovog trenera u kojem je borac više puta preklinjao svoj kut na prekid meča uz objašnjenje da je 'gotov' i da ne može nastaviti, no Drysdale je imao nešto drugačije mišljenje te ga uporno nagovarao i uvjeravao da još uvijek može stići do pobjede.

Cijela ta situacija i natezanje mnogima je bila mučna te se spomenuti trener našao na udaru dijela javnosti, iako, moramo spomenuti, ima i dosta onih koji su stali u njegovu obranu.

Screenshot (Facebook, UFC)
Robert Drysdale i Max Rohskopf

"Nije mi žao, učinio sam ispravnu stvar. Učinio bih to ponovno. A da mogu promijeniti jednu stvar, inzistirao bih još više jer nije bio ozlijeđen. Posao trenera je da sportaša gura do krajnjih granica tehničkog, fizičkog i psihičkog dijela igre. Mislim da je on izgubio razum. Postao je umoran i slab u glavi", pravdao se Drysdale, a sada je šutnju prekinuo i sam borac.

Max je razgovarajući s MMA Fightingom otkrio da je zbog nagovaranja trenera bio "vrlo blizu" toga da se predomisli, ali i da je već nakon prve dvije minute borbe osjetio kako to nije bilo to s njegove strane.

"Da nije bilo predstavnika komisije, mislim da bi me on uspio vratiti u meč. Nastavio bih s borbom i ne bismo vodili ovaj razgovor. Taj čovjek mi je dao smještaj kada mi je on bio najpotrebniji i zbog njega nisam trebao živjeti u je*benom automobilu", objašnjava borac koji očito ništa ne zamjera svom treneru.

"Ja vam zapravo nisam uopće htio biti u MMA-u sve dok nisam pokucao na njegova vrata i rekao mu - 'Želim tvoju pomoć i želim da me treniraš'. On je stalno bio uz mene i uvijek mi je pomagao. Stoga nema nikakve rasprave o tome je li on bio u krivu. Na kraju dana, ja sam taj koji ga plaća i koji je htio da to napravi. To sam od njega i očekivao i to bih sam napravio da sam nekome u kutu. Znači, nema rasprave. Rob je učinio ispravnu stvar i tako je bilo uvijek otkad je uz mene. On ne zaslužuje ovo što se događa i treba ga pohvaliti zbog toga što mi je pomogao da budem tu gdje jesam", jasno će Rohskopf u dodatak ne žali zbog toga što je u posljednji trenutak prihvatio meč s Hubbardom i da se nada kako će mu UFC pružiti novu priliku.

Linker
25. travanj 2024 10:42