UFC

UFC-ov komentator očekivao da će se Jones povući iz meča protiv Stipe: ‘Uz dužno poštovanje, to je bilo ambiciozno‘

Jon Jones 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Osim što Jonesa mnogi optužuju da je namjerno sabotirao ovaj meč, neki idu toliko daleko te kažu da je to učinio jer UFC od 1.1. iduće godine prestaje surađivati s USADA-om

Ove smo subote trebali gledati Stipu Miočića ponovno u akciji, no nećemo jer se Jon Jones povukao iz meča. Na jednom od treninga je ozlijedio tetivu koja drži prsni mišić, a cijela situacija je ostala zabilježena na kameri. Dan kasnije je operiran, a najmanje godinu dana ga nećemo vidjeti u kavezu.

Bilo je to veliko razočarenje za brojne fanove, iako je dosta onih koji su očekivali ovakav scenarij. Neki idu toliko daleko da Jonesa optužuju da je sve učinio namjerno, a UFC-ov komentator Jon Anik tvrdi da je također očekivao ovakav rasplet priče:

‘‘U dužno poštovanje, nisam iznenađen. Mislim da je bilo ambiciozno nadati se da će Jon Jones nakon tolike pauze i nastupa na UFC 285 priredbi u trećem mjesecu, ponovno nastupiti u jedanaestom na UFC 295. Uz dužno poštovanje, to je bilo ambiciozno razmišljanje‘‘, započeo je Anik.

‘‘Znate koliko Jon Jones ozbiljno shvaća sve te borbe za pojas. Niti jedan čovjek ili žena nije osvojio toliko titula kao Jon Jones, ali ne mogu se ne zapitati je li ova ozljeda mogla biti spriječena. Proveo je u dvorani svaku minutu koju je mogao, što ne mislim da je nužno recept za uspjeh, tako da je bilo za očekivati da od ove borbe neće biti ništa‘‘, dodao je.

Osim što Jonesa mnogi optužuju da je namjerno sabotirao ovaj meč, neki idu toliko daleko te kažu da je to učinio jer UFC od 1.1. iduće godine prestaje surađivati s USADA-om. Za to već nema dokaza, a nadamo se da će Stipe Miočić dobiti ovaj meč koji je nedvojbeno zaslužio.

Linker
27. travanj 2024 10:03