UFC

UFC-ov veteran prokomentirao ‘P4P‘ rang ljestvicu: ‘I dalje bih stavio Volkanovskog ispred Makhacheva‘

Islam Makhachev (lijevo) vs. Alexander Volkanovski (desno)

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
37-godišnji Bobby Green silno se muči kada treba odati poštovanje Islamu Makhachevu

UFC-ova ‘‘P4P‘‘ ljestvica proteklih nekoliko mjeseci privlačila je možda i najviše pažnje otkako je uvedena. Islam Makhachev i Alexander Volkanovski još početkom godine borili su se za prvo mjesto na toj ljestvici, a iako je Makhachev slavio u tom meču, Volkanovski je ostao ispred njega u poretku.

Tri tjedna kasnije u kavez se vratio Jon Jones, lakoćom je porazio Ciryla Ganea, osvojio je pojas prvaka u teškoj kategoriji i zasjeo je na prvo mjesto ‘‘pound-for-pound‘‘ rang ljestvice. Tu je došlo do polemike, a Islam Makhachev u više je navrata isticao kako Jones ne zaslužuje biti prvi, jer je u posljednje tri godine odradio samo jedan nastup.

Držao je Jones to prvo mjesto sve do prije 15-ak dana, a nakon otkazivanja nastupa na UFC 295 eventu i nakon Islamove nove pobjede nad Volkanovskim, došlo je do promjene. Makhachev je sada prvorangirani borac na toj ‘‘P4P‘‘ ljestvici, a radi se o poretku koji rangira borce neovisno o težinskoj kategoriji u kojoj nastupaju. Tako prvorangirani borac u tom poretku zapravo nosi epitet najboljeg borca na kompletnom UFC-ovom rosteru, a to je trenutno Islam Makhachev.

Kako to obično biva, uvijek bude onih koji se ne slažu s tom ljestvicom, a svoje neslaganje javno je iznio Bobby Green. UFC-ov veteran razgovarao je sa ‘‘Schmo-om‘‘ i dotaknuo se UFC-ove ‘‘P4P‘‘ ljestvice.

‘‘Ne smatram da Islam treba biti prvi. Jon Jones bi trebao biti prvoplasiran na toj ljestvici. On (Jones) je odradio posao kakav nitko drugi nije. Nitko ne može učiniti ono što je taj tip učinio. Dok se Islam ne počne boriti u drugim kategorijama i pokaže da se može nositi s protivnicima drukčijeg kalibra, on ne može biti prvi na ‘P4P‘ ljestvici.‘‘, započeo je Green, a potom je otkrio gdje bi smjestio Makhacheva.

‘‘Mogao bih mu dati broj dva, ali čak i tada bih rekao da Volkanovski više zaslužuje biti drugi, a Makhachev bi onda bio treći. I dalje svrstavam Volka na drugo mjesto. Taj tip je porazio svakog i bori se sa svima. Islam se bori ‘svake prijestupne‘. Volkanovski je uvijek spreman boriti se i pristaje se boriti u višoj kategoriji. To je istinski ‘pound-for-pound‘. Dakle, Jon Jones, zatim Volk, a onda možda Islam.‘‘, objasnio je Green.

Bobby Green u drugom mjesecu prošle godine borio se protiv Islama Makhacheva. Dagestanac je lakoćom prošao kroz Greena i prisilio ga je na predaju već u prvoj rundi. Green i dan-danas traži izlike za taj poraz, od ‘‘short noticea‘‘ pa do optužbi da je Makhachev na dopingu od malih nogu. Ponekad je teško priznati drugome da je jednostavno bolji, a Bobby Green silno se muči po tom pitanju.

Kompletnu UFC-ovu ‘‘P4P‘‘ ljestvicu možete pogledati klikom na LINK.

Linker
26. travanj 2024 04:43