UFC

UFC-ova teška kategorije dobiva zanimljivo pojačanje iz poluteške

Ilir Latifi
 screenshot/Youtube
Nakon niza od dva poraza, koji su ga izbacili iz liste onih koji se uskoro mogu nadati napadu na tron poluteške kategorije, Ilir Latifi najavio je prelazak u tešku kategoriju. Švedsko-albanski borac tamo će odraditi već svoju iduću borbu.

36-godišnji Ilir Latifi (14-7, 7-5 UFC) shvaća kako ispred sebe nema puno vremena. Nakon dva poraza u nizu pao je na 12. poziciju ljestvice izazivača poluteške i za povratak u Top 5, gdje se prije godinu dana nalazio, trebat će spojiti minimalno dvije, a vjerojatnije tri značajne pobjede. Tako se našao na poziciji gdje treba donijeti neke važne odluke. Prva od njih došla je na red.

Ilir Latifi od iduće će borbe biti teškaš. Tako se vraća u svoju prirodnu kategoriju, u kojoj je i odradio svoje prve dvije profesionalne borbe, prije nego što se odlučio na skidanje kilograma. Prije svega je tu odluku donio zbog svoje visine od samo 178 centimetara. No, njegova građa ukupno je krupna ("frame" mu je širok) i skidanje kilograma pada sve teže. Vjerojatno se dijelom u tome može pronaći odgovor zašto niti njegova mogućnost primanja udaraca više nije dobra kao prije koju godinu.

Latifi bi u teškoj kategoriji mogao biti zanimljiv borac prije svega zbog toga što je vrlo snažan i eksplozivan. Njegov najbolji udarac koji je specifičan za borce njegove konstitucije, zadnji overhand, mogao bi biti izuzetno efektan protiv u globalu tromijih boraca.

Teškoj kategoriji pojačanja uvijek dobro dođu, tako da će fanovi i ovu odluku "Sledgehammera" sigurno prihvatiti sa zadovoljstvom. Prema objavama s društvenih mreža može se zaključiti kako će uskoro biti najavljena i njegova prva borba u novoj kategoriji. U ovom trenutku nije lako niti pretpostaviti bi li to mogao biti neki rangirani borac ili će se Ilira u prvoj borbi ipak tretirati poput nekog "newcomera".

Linker
24. travanj 2024 17:42