UFC

‘Ukoliko pobijedim Rakića, rekli su mi da idem na titulu. Ako opet stave nekog prije mene, otići ću i razbiti tu osobu‘

Magomed Ankalaev 

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Ukoliko bi Rakić uspio Ankalaevu ‘‘ukrasti‘‘ napad na titulu, to bi uistinu odjeknulo u cijelom MMA svijetu

Dugo se govorilo da bi Magomed Ankalaev sljedeći trebao napasti UFC-ovu titulu u poluteškoj kategoriji koju trenutno drži Alex Pereira, no UFC se ipak odlučio da će to biti Rountree. Anakalevu su rekli da preko Rakića mora potvrditi svoj status sljedećeg izazivača, a to će pokušati već ove subote.

UFC 308 donosi nam okršaj ove dvojice vrhunskih poluteškaša, a jučer je Ankalaev otkrio da su mu obećali napad na titulu ukoliko svlada Rakića. Pitali su ga i za prvaka Pereiru, no Ankalaev je izjavio kako o njemu ne želi razgovarati.

‘‘Sve ovisi o UFC-u. Više-manje su mi rekli da, ukoliko pobijedim Rakića, da ću ja biti sljedeći na redu za titulu. To je ono što se nadam da će se dogoditi. Ali ukoliko iz nekog razloga ja ne dobijem napad na titulu i ukoliko opet nekoga stave prije mene, doći ću tamo i razbiti tu osobu, samo da dobijem taj napad na titulu‘‘, započeo je Ankalaev, a na pitanje o Pereiri je odgovorio sljedeće:

‘‘Da budem iskren, ne želim više pričati o Pereiri. No ljudi me i dalje pitaju za njega. Kad me već pitaju, onda moram i odgovoriti. Sada sam fokusiran na ovu borbu i protivnika koji je ispred mene.‘‘

Ukoliko bi Rakić uspio Ankalaevu ‘‘ukrasti‘‘ napad na titulu, to bi uistinu odjeknulo u cijelom MMA svijetu. Nadamo se kako će mu to poći za rukom i kako će uspjeti iznenaditi kladionice koje su ga stavile u ulogu autsajdera, a objektivne šanse za pobjedu apsolutno ima. Na UFC 308 u subotu ćemo vidjeti pravo stanje stvari.

Linker
24. listopad 2024 18:06