UFC

(VIDEO) Došao kao fan, preskočio ogradu i otišao kao UFC borac: ‘Dana, daj mi priliku!‘

UFC 308 konferencija za medije

 Screenshot/UFC X (Twitter)
Borac iz Tadžikistana mogao bi imati najposebniji početak UFC karijere

Tijekom današnje konferencije za novinare uoči subotnjeg UFC-a 308 u Abu Dhabiju, predsjednik UFC-a Dana White napravio je nešto što nikada prije nije učinio.

Tijekom dijela konferencije u kojem su fanovi mogli postavljati pitanja, jedan član publike, koji je rekao da je borac s omjerom 9-0, uspio je uvjeriti Whitea da mu pruži priliku u UFC-u. Fan je rekao da ima 25 godina, dolazi iz Tadžikistana i natječe se u lakoj kategoriji. Rekao je da nikada nije imao menadžera i da sam vodi svoju karijeru, što je vjerojatno i razlog zašto se odlučio na ovakav nesvakidašnji potez.

"Pa gdje si bio tijekom Contender Seriesa? Contender Series je upravo završio, gdje si bio?", upitao je White prije nego što je pozvao fana na pozornicu i uputio ga prema članovima osoblja koji su bili u pozadini.

Dana White‘s Contender Series je natjecateljski show u kojem se borci bore za priliku da se pridruže UFC-u, a osma sezona završila je prije svega desetak dana, točnije 15. listopada. White bira borce koji će dobiti ugovor na temelju njihovog nastupa u samo jednoj borbi. Među bivšim sudionicima Contender Seriesa su bivši UFC-ov prvak u bantam kategoriji Sean O‘Malley i sve popularnija zvijezda muha kategorije Maycee Barber.

Za očekivati je da će ovaj fan biti predstavljen u sljedećoj sezoni Dana White‘s Contender Seriesa. Ako uspješno osvoji UFC-ov ugovor, imat će najposebniji početak karijere u povijesti promocije.

Linker
24. listopad 2024 18:06